Aprendre

Filmoteca per a les Escoles

El programa Filmoteca per a les Escoles té l’objectiu de fomentar l’interès d’infants i joves cap al cinema, així com formar els espectadors del futur posant en valor el nostre patrimoni cinematogràfic.

Per això, us proposem diverses activitats adreçades a tots els nivells educatius: sessions matinals de cinema i sessions d'iniciació al llenguatge cinematogràfic acompanyades de material didàctic, tallers, visites, itineraris temàtics i recursos per al professorat.

Curs 2021-2022   Inici d'inscripcions: 13 de setembre 2021

Aquest curs, si el context epidemiològic ens ho permet, seguirem oferint sessions en didàctica del cinema dinamitzades per les nostres entitats col·laboradores; MODIbandA Bao A Qu, Drac Màgic, Digital Films i Federació Catalana de Cineclubs.

Infantil i primaria

Eso Batxillerat i CF

 

Programa Argonautes

La Filmoteca de Catalunya s'acull a partir del curs 2021-22 al programa Argonautes impulsat per l'Agència Catalana del Patrimoni cultural del Departament de Cultura. El projecte Argonautes disposa d'ajuts en el cost del transport de les sortides escolars de centres educatius catalogats de màxima complexitat pel Departament d'Educació.

Els centres disposen d’una maleta didàctica en préstec, distribuïda a través de diferents CRPs de Catalunya, i nous recursos per al professorat. També continuem col·laborant amb el Museu del Cinema a Girona, 'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Memorial Democràtic.

La Filmoteca de Catalunya forma part del Consell d'Innovació Pedagògica de l’Institut d’Educació de Barcelona. També col·labora amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; Filmoteca per a les escoles forma part del Programa d’Activitats Educatives.

 

Inici inscripcions: 13 setembre 2021

935 565 195 / 198

filmoteca.escoles@gencat.cat