Bàsics & Singulars

Basics Singulars

22/10/2020

La Filmoteca de Catalunya és la institució pública responsable de la preservació i la difusió del patrimoni cinematogràfic català. És amb la voluntat de mostrar al món la diversitat i la riquesa d’aquest llegat, dipositat al nostre Centre de Conservació i Restauració, que oferim una selecció d’alguns dels seus títols més significatius des d’una doble perspectiva.

D’una banda, la col·lecció Bàsics del Cinema Català, iniciada el  2014, en recull alguns dels títols més significatius.  El pioner Segundo de Chomón, els documentalistes de Laya Films, Llorenç Llobet Gràcia, Francesc Rovira Beleta, Josep Maria Forn, Francesc Betriu, Ventura Pons, Antoni Padrós, Jacinto Esteva, Joaquim Jordà o Bigas Luna són directors que volem reivindicar internacionalment com a portaveus de la varietat i la riquesa del nostre cinema.

nOCHE DE VINO TINTO

Ficcions, documentals, propostes experimentals, èxits populars o reptes internacionals sorgits de les seves mans configuren la mirada calidoscòpica que  ha caracteritzat el cinema català de tots els temps.

A aquesta iniciativa, que esperem que prossegueixi el seu itinerari per diverses pantalles de tot el món, hi afegim ara una nova col·lecció.  Sota l’epígraf Singulars, dona cabuda a altres títols provinents del nostre Centre de Conservació i Restauració que presenten atractius específics. N’hi ha de producció catalana, però també d’altres cinematografies, curtmetratges i llargmetratges i un ampli ventall de gèneres, èpoques i estils, fruit de la diversitat dels nostres fons i dels nostres criteris de restauració o digitalització.

Els destinataris d’aquestes col·leccions són les filmoteques afiliades a la Federació Internacional d’Arxius Fílmics (FIAF), però també festivals, museus o institucions de caràcter cultural que vulguin gaudir-ne.

Contacteu amb filmoteca.cultura@gencat.cat

Vampir cuadecuc
 

Després de la col·lecció Bàsics & Singulars, els fons del Centre de Conservació i Difusió de la Filmoteca de Catalunya se segueixen difonent a través del projecte de digitalització Visibilitzem el cinema català (1940-2014).

Tots  els  films  estan  disponibles  en DCP i subtitulats a l’anglès, el francès i  el  castellà. 

Agraïm  la  complicitat  dels  productors  i  els  cineastes  involucrats  en  aquests  projectes,  així  com  la  de  la  Fundació Banc Sabadell, que hi ha donat suport incondicionalment.

 

Amb el suport de:

Banc Sabadell

Filmoteca de Catalunya

+34 935 671 070

filmoteca.cultura@gencat.cat