El catàleg BEG (Biblioteques Especialitzades de la Generalitat) està integrat per 35 Biblioteques i Centres de Documentació de diferents departaments de la Generalitat.
Permet fer una cerca per tot el conjunt de Biblioteques, o seleccionar-ne una, com per exemple la Biblioteca de la Filmoteca. El catàleg de la Biblioteca del Cinema inclou monografies, publicacions periòdiques, buidat d’articles, pel·lícules, bandes sonores i enregistraments de so, entre d’altres, en tota mena de suports: paper, electrònic, CDs, DVDs, cassettes, LPs, gràfic, en línia...
Accediu al BEG.
A més, la Biblioteca posa a disposició dels seus usuaris l’Screen Studies Collections que inclou per tres importants bases de dades d’indexació i buidatge de revistes cinematogràfiques internacionals: American Film Index, Index International i International Index to Film Periodicals.
Des del 2013 està en funcionament un repositori en línia destinat a recollir, preservar i difondre el patrimoni dels nostres fons que ha estat digitalitzat.
Podreu tenir accés a una part del nostre fons gràfic –fotos, cartells, cromos, cartelleres... –, a arxius personals com els de Ramon Baños i Fructuós Gelabert, entre d’altres, a fons de revistes com Arte y Cinematografia, Popular Film, Primer Plano.... El repositori també recull l’arxiu de premsa cinematogràfica, amb crítiques, ressenyes i pressbooks, entre d’altres. El 2019 hem obert la nova versió que dóna un accés més fàcil i intuïtiu, alhora que permet la descàrrega dels fons en domini públic. Aquesta nova versió inclou noves comunitats com la dels fons generats per la pròpia Filmoteca o la de partitures musicals.
El repositori anirà creixent progressivament a mesura que es digitalitzin els fons de la Filmoteca.
Accediu al Repositori digital.
El Mobydoc és la base de dades que centralitza la informació al Centre de Conservació (2CR) de la Filmoteca de Catalunya. Recull la informació completa dels films que s’hi conserva, dades filmogràfiques, dades administratives i de gestió, dades de conservació i de restauració, que permeten tenir una radiografia acurada i precisa de la Col·lecció, així com el seu estat, i fer-ne un seguiment. Actualment consta de més de 32.000 títols corresponents a gairebé 72.000 exemplars, dels quals gairebé més de 2.500 tenen una còpia digital consultable.