Coneix el Centre de Conservació i Restauració

El Centre de Conservació i Restauració

Informació pràctica

Ds. Parc Audiovisual, Edifici I, BA L1, Carretera BV-1274, KM 1
08225 Terrassa

+34 935 671 070

arxiufilmoteca.cultura@gencat.cat

Per accedir al Centre de Conservació i Restauració cal concertar una cita prèvia

Horaris

Dilluns a dijous de 10.00 h. a 18.00 h.
Divendres de 09.00 h. a 14.30 h.

Nadal, Setmana Santa i de l'1 de juliol al 30 de setembre:
de dilluns a divendres de 09:00h a 14:30h.

Què fem

El Centre de Conservació i Restauració té cura del patrimoni fílmic, el dipòsit de films més important al nostre país. La nostra missió és recuperar, conservar, catalogar, investigar i difondre el patrimoni fílmic català, que significa principalment, però no únicament, el cinema produït a Catalunya: ficció, documental, animació, noticiaris i publicitat.

Recuperar

Entre les seves funcions el Centre de Conservació i Restauració s’encarrega de la recuperació de materials fílmics per a la seva conservació, ja sigui a través de lliuraments obligatoris lligats a la concessió de subvencions o a través de dipòsits i donacions de particulars, entitats i empreses.

Tràmits
Restaurar

Per restauració s’entén el conjunt de processos orientats a compensar les pèrdues i degradacions de la pel·lícula, amb la intenció de tornar-la a l’estat més proper possible a les condicions originals en què va ser creada.

Conservar

El Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya té per objectiu conservar els films en el format i suport originals en què van ser creats i/o difosos pels seus autors, productors i/o distribuïdors, ja sigui fotoquímic, electrònic o digital. Llegir més

Difondre

Totes les tasques de conservació –catalogació, preservació, restaruació- que es desenvolupane en el Centre de Conservació i restauració tenen com a objectiu posar a disposició dels ciutadans el patrimoni fílmic català, ja sigui a través de la creació de programes cinematogràfics, els acords per a l’exhibició dels films o bé la publicació de materials (CD, DVD, Blu-rays, DCPS).