Documentació

La Filmoteca és el principal referent documental per a la recerca fílmica a Catalunya. A més de tenir dipositats i catalogats milers de documents i arxius audiovisuals, disposa dels mitjans que permeten als investigadors i al públic en general accedir amb facilitat a tots aquests fons bibliogràfics, documentals, videogràfics i cinematogràfics.

La Biblioteca del Cinema ofereix accés lliure a llibres i altres documents dedicats al cinema i l’audiovisual. La tasca de catalogació és constant i cada any es fan nombroses adquisicions, tant de caràcter patrimonial com de novetats tot just aparegudes al mercat.Alguns d'aquests documents tenen condicions especials de consulta, sigui per la seva raresa o pel seu estat de conservació.

El Centre de Conservació i Restauració treballa en la catalogació i documentació de la col·lecció fílmica, tenint com a referent el nou estàndard per a les obres cinematogràfiques EN 15907. La base de dades específica de la col·lecció fílmica és consultable a la Biblioteca del Cinema, a més una selecció dels títols més representatius de la col·lecció fílmica s'han digitalitzat i es poden consultar a la mateixa Biblioteca. Tot i així, si es vol consultar les pel·lícules en el seu suport original, es donen facilitats per accedir al material audiovisual disponible al Centre de Conservació i Restauració, sempre els materials sol·licitats estiguin en bon estat i el seu visionat no suposa cap risc de deteriorament. Per a més informació, consulteu les condicions d'accés al fons  del Centre de Restauració i Conservació.

Una part d’aquests fons es poden consultar per mitjà del catàleg d'aquest web, des d’on es pot accedir a les bases de dades de les Biblioteques Especialitzades de Catalunya (BEG), xarxa a la qual està adscrita la Filmoteca, a les bases de dades pròpies del Centre de Conservació i Restauració i a un repositori digital exclusiu de la Filmoteca.

foto