Seu del Raval

Inaugurada el 2012, al centre de Barcelona, inclou dues sales de projeccions, espais expositius, la Biblioteca del Cinema i serveis de llibreria i restaurant.

L’edifici del Raval disposa de tots els serveis d’un centre cultural modern i accessible als ciutadans, un centre consagrat a la cultura cinematogràfica en els seus diversos vessants i obert a la participació de les entitats i els usuaris interessats en el setè art.

El nou edifici del Raval és un contenidor excel·lent per a activitats i recursos d’una riquesa inestimable. La Filmoteca, en compliment de les seves funcions, desenvolupa un ampli catàleg d’iniciatives, que van des de la projecció de pel·lícules fins a la custòdia de material bibliogràfic relacionat amb la cultura cinematogràfica o l’organització d’exposicions sobre el cinema o alguna de les arts afins.

Per dur a terme les seves accions, la Filmoteca disposa de:

Sales de projecció:
Sala Chomón, amb 360 butaques.
Sala Laya, amb 175 butaques.

Les dues sales estan habilitades per a l’accés de persones amb cadira de rodes o amb discapacitat. Totes dues sales estan equipades amb projectors analògics de 35 mm i de 16 mm i amb projectors digitals, aptes per a qualsevol format. La sala Chomón permet projectar en 3D.

sales

Sala d’exposicions temporals
Una sala d’exposicions de 300 metres quadrats que acull exposicions temporals relacionades amb la cultura cinematogràfica. Aquesta sala té una estructura modular que permet adaptar l’espai a les característiques de cada exposició. També disposa de dues petites sales de projeccions per posar en valor les imatges cinematogràfiques i de diversos monitors distribuïts per tota la sala que permeten mostrar documents audiovisuals relacionats amb les exposicions que s’hi programen.

a

Espai Delmiro de Caralt
A la sala que dona accés a la Biblioteca, al primer pis, anomenada Espai Delmiro de Caralt, podem gaudir d’una petita representació d’un seguit de peces de museu que ens permeten conèixer l’origen i l’evolució que ha tingut el cinema i la imatge en moviment.

u

Biblioteca del Cinema
És alhora una biblioteca especialitzada en cinema i la finestra a un fons bibliogràfic i videogràfic únic, que permet a investigadors de diverses disciplines acostar-se al fet cinematogràfic per mitjà d’un ric fons patrimonial de llibres, revistes, fotografies, programes de mà i llegats personals, utilitzats per museus i centres de recerca. Lluminosa i moderna, la sala de lectura general, de 400 m2, disposa de 16 ordinadors de consulta i de 48 punts de lectura. En total, la Biblioteca conté 956 metres lineals de prestatgeria de lliure accés i 4.300 metres lineals de magatzem (uns 800 m2 de superfície). El fons de la Biblioteca ocupa més de 1.000 m2 i abasta: 55.000 registres bibliogràfics, 1.500 capçaleres històriques, 138 revistes especialitzades que es reben mensualment, més de 20.000 arxius gràfics, 17.000 pel·lícules en format VHS, DVD i Blu-ray i unes 5.000 bandes sonores en CD. A més, la Biblioteca del Cinema atresora 1.250 peces d’aparells cinematogràfics, una part dels quals es mostren de manera permanent a l’Espai Delmiro de Caralt.

Coneix la Biblioteca del Cinema

p

Biblioteca digital
El 2019 s’ha posat en marxa la nova versió del repositori digital, que permet una navegació més senzilla, amb més contingut i noves comunitats que donaran accés als fons digitals de la Biblioteca: revistes, fotografies, cartells, fons personals, partitures musicals, actes de la Filmoteca, etc.

Bar-restaurant La Monroe
Per dinar, berenar o sopar, o prendre unes copes. Bar agradable i cosmopolita, a preus populars, amb una fantàstica terrassa i bona cuina de mercat.

Horaris: Dimecres, dijous i diumenge, 12.30h - 23.30h  Divendres i dissabte, 12.30h - 1.00h  info@lamonroe.es

m

Llibreria de la Filmoteca de Catalunya
La Infollibreria, a més de la secció de cinema, que inclou llibres especialitzats i DVD a preus molt interessants, disposa d’una àmplia oferta de novel·les, literatura infantil, còmic i marxandatge relacionats amb el cinema.
Oberta de dimarts a diumenge a partir de les 16.00 h.

Horaris:De dimarts a diumenge de 16.00 h a 21.30h Dimecres de 10.00h a 13.00h
llibreria@infobibliotecas.com

l