FilmoXarxa

 

FilmoXarxa és una nova iniciativa, engegada l’any 2018, destinada a la difusió territorial del cinema d’autor de la Filmoteca de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), amb la complicitat de la Federació Catalana de Cineclubs, la Direcció General de Política Lingüística i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

FilmoXarxa té un objectiu triple:

  • potenciar i difondre el cinema català i europeu
  • incrementar l’oferta cinematogràfica en llengua catalana a les pantalles del país
  • i fomentar la cultura cinematogràfica entre la ciutadania catalana.

Els títols que FilmoXarxa posa a disposició dels cineclubs són films inèdits a Catalunya, provinents sobretot de distribuïdores independents, o bé títols europeus i internacionals que es consideren d’interès cultural o artístic i que no tenen distribució comercial a Catalunya.

Logo FilmoXarxa

A aquest paquet, d’un total d’una quinzena de films cada dos anys, s’hi afegeixen els Bàsics del Cinema Català restaurats per la Filmoteca de Catalunya i, també, diversos documentals proposats per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Tots els films es projectaran a les pantalles adherides al projecte en versió original subtitulada en català i en format digital.

En la seva primera fase, formen part de FilmoXarxa els cineclubs adherits a la Federació Catalana de Cineclubs, que també s’encarrega de la gestió diària del projecte, però en el futur estarà oberta a altres entitats públiques o privades que acreditin la seva vinculació amb una sala d’exhibició homologada per la Llei del cinema. FilmoXarxa assumeix l’antiga estructura de la Filmoteca a comarques, que queda integrada dins d’aquesta nova iniciativa.

S’han adherit un total de trenta-tres cineclubs de tot Catalunya:

Amb la col·laboració de:

Logo federació catalana cineclubs

 

 

 

Col·laboració amb altres sales del territori

A banda del programa FilmoXarxa, la Filmoteca de Catalunya també ajuda a la difusió del patrimoni cinematogràfic fora de Barcelona mitjançant acords de col·laboració amb tres sales concertades a ciutats catalanes, que programen amb sintonia amb la Filmoteca.


Les sales concertades per la Filmoteca de Catalunya són les següents:

Cinema Catalunya (Terrassa)
Sant Pere, 9 – 08221 Terrassa Tel.: +34 937 361 414 Horari: dimecres, 22.00 h

Cinema Truffaut Girona
Portal Nou, 7 – 17004 Girona Tel.: +34 972 225 044 Horari: dilluns, 20.15 h i 22.30 h

Filmoteca Terres de Lleida
Avinguda Blondel, 3 – 25004 Lleida Tel.: +34 973 270 788 Horari: dilluns, 22.00 h

 

Programa “Sessions Filmoteca” al territori

“Sessions Filmoteca” és un programa procedent del patrimoni fílmic de la Filmoteca de Catalunya que es posa a disposició gratuïta de cineclubs i entitats sense ànim de lucre, en el marc d’un acord amb la Federació Catalana de Cineclubs.

A partir de programes com ara Laya Films (I) Noticiaris, Laya Films (II), documentals independents, cinema amateur, Segundo de Chomón i patrimoni cinematogràfic català i documentals sonors com Fuego en España, aquesta iniciativa permet difondre el patrimoni fílmic de Catalunya.

Els programes més sol·licitats són “Chomón per a la mainada”, “Chomón: màgia, pòcimes i fades” i “Documentals de la República (1931-1933)”.