Antoni Padrós. El cinema i els seus marges.

22/10/2012

Antoni Padrós és una figura singular del cinema català. Un cineasta procedent de la pintura que, des de finals dels seixanta, va conjugar el cinema militant europeu amb l’underground nord-americà per desenvolupar una obra inclassificable i sempre al marge dels cànons industrials.

Al llarg de la seva carrera, Padrós mai no ha abandonat la seva posició de franctirador i ha mantingut una proposta creativa independent i transgressora, sempre als marges de la indústria del cinema.

Avui en dia, la seva obra és reconeguda per diversos museus arreu del món, i són molt nombrosos els joves cineastes i afeccionats al cinema que el tenen com un referent.

Aquest pack, editat per Cameo i compost per 4 DVD i el text "La rebelión del entusiasta", un anàlisi crítica de l'obra de Padrós a càrrec de Xosé Prieto Souto, autor d'una tesi sobre el cineasta, vol contribuir a la valorització de la seva filmografia, caracteritzada pel diàleg amb altres disciplines artístiques i per seu tarannà experimental. El digibook inclou els films: Alice has discovered the Napalm Bomb; Dafnis y Cloe; Pim, pam, pum, revolución Ice Cream; ¿Qué hay para cenar querida?; Els Porcs; Swedenborg; Lock-out Shirley Temple Story; Free; Ombres de foc; Ascensió, caiguda i repòs de Maria von Herzig; L’home precís.

El llançament d'aquest DVD ha estat possible gràcies a la tasca del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca, que té en dipòsit l'obra del director. Las còpies fílmiques que conté el digibook han estat totalment remasteritzades i es completen amb 49 minuts d’altres materials. La Fundació Banc Sabadell també ha contribuït al projecte, que ha de fer possible la difusió d’una obra a reivindicar des de la modernitat.     

Editorial Cameo
Any 2012
Lloc de publicació Barcelona
Format Digibook
ISBN/DL 8436540901767