Cicle

Secrets de la gastronomia japonesa

Kamome shokudô / Restaurant Kamome (N.Ogigami, 2006) ©Kamome Company / Photo: Yoko Takahashi
Ten no shizuku: Tatsumi Yoshiko Inochi no sûpu (A. Kawamura, 2012) ©2012TENNOSHIZUKU FILM PARTNERS.

02/12/2016 - 31/12/2016

calendario

Dues de les manifestacions més conegudes d’aquesta civilització són el cinema i la cuina, dues arts que ens revelen el tarannà exigent i singular dels nipons i mitjançant les quals han assolit el punt àlgid del refinament i la sofisticació. La gastronomia i el setè art es fusionen en aquest cicle, que aglutina les produccions japoneses més suculentes del gènere d’aquest segle. 

Amb la col·laboració de

Japan Foundation     Comer Japonés

Programa

Kamome shokudô
Restaurant Kamome
Una japonesa obre un restaurant a Hèlsinki. L’especialitat del menú són boles d’arròs nigiri. Amb
Nankyoku ryôrinin
Un grup de vuit científics parteixen d’expedició a l’Antàrtida i deixen enrere les seves famílies
Akanezora
Aquest film, ambientat a Fukagawa durant el període Edo, relata la història d'un fabricant de tofu
Bushi no kondate
El samurai cuiner: Una història d'amor real
Després de divorciar-se al cap d’un any de matrimoni, una dona rep una proposició d’un xef samurai
Shijuukunichi no reshipi
Recepta de dol
Un home es queda vidu sobtadament i se li treuen les ganes de viure.
Râmen samurai, amb presentació a càrrec de Roger Ortuño
Roger Ortuño, el gastrònom director del blog Comer Japonés, la web de referencia sobre gastronomia
Ten no shizuku: Tatsumi Yoshiko Inochi no sûpu
Documental que s’endinsa en l’origen de la sopa a la qual l’artista culinària de 88 anys Yoshiko
An
Una pastelería en Tokio
NAOMI KAWASE, 2015.