Premsa

Carnet ‘Per amor a les Arts’, novetat del cicle que proposa el diàleg entre cinema i altres arts

29/09/2021

El cicle, organitzat per la Filmoteca i el Museu Nacional amb la col·laboració d’onze institucions culturals del país, comença dimarts 5 d’octubre a les 20.00 h amb la inauguració del festival Panoràmic de cinema i fotografia. La programació proposa 34 sessions els dimarts a les 17.00 h fins al 14 de juny de 2022, relacionades amb l’activitat de les institucions participants i presentades per expertes i experts en la matèria. El nou carnet ‘Per amor a les Arts’ ofereix entrada per a 5 sessions del cicle per 10 €, i descomptes i avantatges per a la Filmoteca i les dotze institucions participants.

El dimarts 5 d’octubre s’inaugura una nova edició, la sisena, del cicle Per amor a les Arts, que organitzen la Filmoteca i el Museu Nacional d’Art de Catalunya per mostrar el diàleg enriquidor entre les diverses arts i el cinema. Serà una sessió especial a les 20.00 h a la Sala Chomón que obrirà també el Festival Panoràmic de cinema i fotografia, amb la projecció/concert Obsessions magnífiques: Un viatge musical a través de l’art marginal, amb el músic Dusty Stray, alter ego de Jonathan Brown.

El cicle va néixer com Per amor a l’Art i aviat es va diversificar integrant altres estils, gèneres i disciplines artístiques, i la col·laboració d’algunes de les principals institucions culturals del país. A més de la Filmoteca i el Museu Nacional, són onze les institucions que participen en la programació: L’Auditori, la Fundació Mies van der Rohe, el Gran Teatre del Liceu, la Institució de les Lletres Catalanes, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Lliure, i el Teatre Nacional de Catalunya, la Fundació Joan Miró i el FAD (Foment de les Arts Decoratives) amb el Museu del Disseny. L’activitat i les programacions de totes aquestes institucions participants marca la selecció de títols programats, que abasta disciplines com la pintura, l’arquitectura, el disseny, la literatura, la música, la dansa, l’òpera i el teatre, amb la mirada transversal del cinema, llenguatge universal que les uneix totes.

Seran un total de 34 sessions que es podran veure entre el 5 d’octubre de 2021 i el 14 de juny de 2022. Totes les sessions del cicle Per amor a les Arts es fan a la seu de la Filmoteca, a la Sala Chomón, els dimarts a les 17.00 h, amb presentacions a càrrec d’artistes i persones expertes en les disciplines corresponents. Els films tenen una segona projecció (sense presentació).

 

3.600 espectadors el curs passat

Malgrat les dificultats, la cinquena temporada de Per amor a les Arts va superar les limitacions imposades per la pandèmia de coronavirus. Tot i les cancel·lacions i ajornaments i les reduccions d’aforament, es van fer un total de 61 sessions que van aplegar 3.607 espectadors, pràcticament una mitjana de 60 per sessió. La Filmoteca i tots els col·laboradors emprenen la sisena edició amb el convenciment que la cultura és un bé essencial que cal reivindicar, sense oblidar la importància de la presencialitat ni la riquesa de la transversalitat.

 

Nou carnet ‘Per amor a les Arts’

El nou abonament inclou 5 entrades per a 5 sessions per només 10 €, i ofereix descomptes i avantatges per a la Filmoteca i les dotze entitats participants del cicle. També proporciona tarifa reduïda de 3 € per a un acompanyant, visites guiades a les exposicions de la Filmoteca gratuïtes per al titular i un acompanyant, accés gratuït a la Biblioteca del Cinema, enviament del butlletí electrònic i 5% de descompte al bar de la Filmoteca, La Monroe, i a la llibreria (només en la compra de llibres).

Dusty Stray (Jonathan Brown)
Dusty Stray (Jonathan Brown)

 

Sessió inaugural

Dimarts 5 d’octubre a les 20.00 h a la Sala Chomón

Concert audiovisual de Dusty Stray
Obsessions magnífiques: Un viatge musical a través de l’art marginal

Projecció-concert a càrrec de Dusty Stray (Jonathan Brown) entorn de l’anomenat “art brut”, amb cançons pròpies dedicades a cèlebres artistes outsiders, com Henry Darger, Vivian Maier, Miroslav Tichý, etc., totes elles acompanyades d’introduccions breus a la seva vida i obra per part del mateix Stray. La sessió també inaugura el Festival Panoràmic de cinema i fotografia.

 

Per amor a les Arts 2021/2022