Pilar Monsell. Curtmetratges
DIES CURTS

Programa: Dies curts.

Pilar Monsell

Divendres 23 Abril 2021 · 19:00

Presentació a càrrec de Pilar Monsell

Sala Laya

calendario

La cineasta Pilar Monsell conversarà sobre la seva obra i el procés creatiu en una sessió que projectarà una selecció dels seus curtmetratges.

 

Amb la col·laboració de:

Filmoteca Andalusia

Programa

Dos sueños después

Curtmetratges de Pilar Monsell

Direcció Pilar Monsell

Producció Espanya

Any 2016-2020

Pilar Monsell

 

A mig camí entre la reflexió política, la introspecció més íntima i el document històric, el cinema de Pilar Monsell qüestiona les imatges, en un exercici comparatiu entre passat i present que busca resignificar allò que observem, tornar-li la vivesa i plantejar nous interrogants. La impremta crítica de la seva obra se suma a la bellesa i prestància formal del treball en format analògic, i sovint es vertebra a través del diàleg entre el metratge propi i el material d'arxiu, configurat per imatges caigudes en l’oblit que ella rescata i posa en relació.  


És des de la reivindicació de la dona anònima (creadora, treballadora, revolucionària) i el pes en l'imaginari col·lectiu i històric d'aquesta que traçarem el fil conductor de la projecció del divendres 23. La cineasta obrirà la sessió amb veu pròpia a Dos sueños después, continuarà amb dues peces on dialogaran les cuidadoras de patio andaluses amb les dones que van iniciar el Motín del pan a Còrdoba l’any 1652, i acabarà amb la projecció de diverses peces muntades a partir de l’arxiu de cinema domèstic de la Filmoteca d’Andalusia.