Video Blues | PREMI RIZOMA

Emma Tusell · 2019 · 74'

Programa: Sessions especials.

Video Blues

Fitxa tècnica

Direcció Emma Tusell
Producció Espanya
Any 2019
Versió VE (Versió original en castellà)
Durada 74'
Format DCP

Emma Tusell (muntadora de films de Carlos Vermut o José Luis Cuerda, entre d’altres) repassa cintes de VHS, que conserven records familiars, una mica descolorits, d’aquells llunyans anys vuitanta, quan encara era una nena. Mentre rememora els viatges a la costa i les rialles infantils, intenta recompondre retalls d’una història que mai no va arribar a comprendre del tot, unir les peces d’un trencaclosques oblidat per descobrir que les coses no eren el que aparentaven.

“Mon pare va morir quan jo tenia deu anys. Els vídeos que feia quan ma germana i jo érem nenes són per a mi un tresor i l’única manera que tenia d’apropar-me a ell, i de poder conèixer-lo d’adulta. Quan, anys després, van diagnosticar a ma mare una malaltia mortal, jo també vaig prendre consciència que podia ser important enregistrar aquells darrers moments amb ella” (Emma Tusell). A més del Premi Rizoma, el film ha estat guardonat al Festival de Màlaga (millor documental) i a l’Ann Arbor Film Festival de Michigan (premi del jurat).

Amb la col·laboració de:

Premi Rizoma

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dimecres 1 Setembre 2021 · 19:30  Presentació a càrrec d'Ainhoa Vilardell (Festival Rizoma) Diumenge 5 Setembre 2021 · 16:30