L'elogi de la llum | Conferència de Marta Dahó

Aproximació al context fotogràfic europeu dels anys 1920 i 1930.
ELOGI DE LA LLUM

Amb motiu de la seva exposició a la Filmoteca de Catalunya, revisarem les contribucions d’alguns i algunes artistes que, entre els anys 1920 i 1930, van configurar tot un programa de renovació en les maneres, no només de ‘fer fotografies’, sinó també d’entendre ‘la fotografia’.

Si la publicació de Lászlo Moholy-Nagy, Pintura, fotografia i cinema (1925) es convertirà en la referència essencial de les avantguardes fotogràfiques tant a Europa com a la Unió Soviètica, el desenvolupament de la premsa il·lustrada constituirà un catalitzador fonamental en la difusió de les noves pràctiques fotogràfiques.

Abordar el treball d’autors com Alexander Ródtxenko, Florence Henri, François Kollar, Marianne Breslauer, André Kertész, Emmanuel Sougez, Antoni Arissa o Pere Català-Pic, entre d’altres, permetrà reconèixer vincles i ressonàncies estètiques amb bona part de la producció fotogràfica de Manoel de Oliveira.

Marta Dahó és comissària d’exposicions i docent. Entre els seus projectes curatorials destaquen: Guido Guidi (Da zero, Virreina, 2021), Fotografies com a espai públic (Arts Santa Mònica, 2017), com també les retrospectives dedicades a Bleda i Rosa, Stephen Shore i Graciela Iturbide, comissariades per la Fundació Mapfre, institució per la qual també ha editat el llibre Fotografía y exposición. Saberes cruzados (2022).

 

Sessió gratuïta. Entrades disponibles només a taquilla.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dimarts 13 Desembre 2022 · 19:00  Conferència a càrrec de Marta Dahó