Jurassic Park

Parc Juràssic

Steven Spielberg · 1993 · 121'

Jurassic Park

Fitxa tècnica

Direcció Steven Spielberg
Interpretació Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Ariana Richards, Joseph Mazzello, Wayne Knight, Samuel L. Jackson.
Producció EUA
Any 1993
Versió VOSC
Durada 121'
Format DCP

El 1993, poc abans de la creació de l’ovella Dolly, Spielberg es va confirmar per enèsima vegada com el rei Mides del cinema amb el film més taquiller fins aleshores, tot despertant una febre mundial per aquests animals gegantins i pels estudis de paleontologia i de biotecnologia.

El secret d’aquest èxit radicava en uns innovadors efectes generats per ordinador —a càrrec d’Industrial Light & Magic— combinats amb l’animació electrònica més espectacular mai vista.

Amb només 15 minuts de presència de dinosaures (9 d'animatrònics i 6 de GCI) el cineasta va tornar a donar un nou rumb al cinema.

Constel·lació Chomón estableix un diàleg cinematogràfic entre pel·lícules de Segundo de Chomón i d'altres cineastes.  

Prèviament, i sota el nexe comú dels EFECTES ESPECIALS, també es projectarà el film:

La poule aux oeufs d'or La gallina dels ous d'or 

Gaston Velle · 1905 · 17'

Inspirada en una faula de Jean de la Fontaine, aquest film de fantasia en quatre parts va ser un dels films de més èxit de la companyia francesa Pathé Frères. 

Realitzat pel director Gaston Velle, conté escenes de trucs atribuïdes a Segundo de Chomón. La vida comercial del film va començar curiosament a Barcelona, on es va estrenar uns mesos abans que a París.

La poule aux oeufs d'or

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dissabte 16 Octubre 2021 · 20:00   Diumenge 31 Octubre 2021 · 16:30