Érase una vez...

José Escobar, Alexandre Cirici-Pellicer · 1950 · 75'

Programas: FilmoXica, Sessions especials.

Érase una vez

Fitxa tècnica

Direcció José Escobar, Alexandre Cirici-Pellicer
Producció Catalunya
Any 1950
Versió VE (Versió original en castellà)
Durada 75'
Format DCP
Recomanada a partir de 3 anys

Tot i la menció especial de la Mostra de Venècia el 1950, es va anar oblidant i es van perdre tots els materials originals en 35 mm i color; només van sobreviure còpies en 16mm en blanc i negre de pobra qualitat fotogràfica i molt ratllades per múltiples projeccions.  

La seva significació històrica va ser determinant el 2014 a l'hora d’endegar, des de la Filmoteca de Catalunya, el projecte de reconstrucció, amb l’aparició d’alguns fotogrames amb els colors originals dipositats a la Col·lecció JG Tharrats. Des del 2CR, s’ha dut a terme la captura i restauració de la imatge, així com l’etalonatge i la direcció de tot el projecte; l’Enric Giné ha restaurat el so, aconseguint que la música i les veus recuperin la tonalitat característica d’aquells anys; i gràcies a les recerques de Luciano Berriatua i Isabel Benavides ha estat possible localitzar més materials amb color, però el que ha estat determinant ha estat la seva capacitat d’idear una manera respectuosa de re-introduir el color digitalment, aconseguint apropar-la a la pel·lícula original.

L’animació sempre ha estat un treball d’equip, un teixit de complicitats, aquest mateix esperit ha guiat aquest projecte. Gràcies a Filmoteca Española, Arxiu Nacional de Catalunya, Arxiu Municipal de Granollers, a més de col·leccionistes i especialistes... tots han fet possible tornar-la a la pantalla gran, i en colors.

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Dijous 27 Octubre 2022 · 20:00  Presentació a càrrec de Luciano Berriatua, investigador i restaurador, Enric Giné, enginyer de so i Rosa Cardona, conservadora.
Sessions
Dijous 16 Novembre 2023 · 18:00  Conferència de Jordi Artigas després de la projecció
Programa FilmoXica
Sessions
Diumenge 24 Setembre 2023 · 17:00   Dissabte 16 Setembre 2023 · 17:00  Presentació a càrrec dels Serveis Educatius de la Filmoteca