Dami Sainz Edwards | Dies curts

Dami Sainz

El seu cinema explora de diverses maneres les relacions interseccionals entre raça, gènere, família i nació. Des del 2016, fa docència i assessories de cinema documental a l’Escuela Internacional de Cine y TV de San Antonio de los Baños (Cuba), on va treballar també com a coordinador del departament de documentals.

Des del 2018 dirigeix Cineclub CUIR, projecte comissarial independent d’audiovisual queer i afro feminista que desenvolupa activitats a Cuba, Mèxic i Espanya. Al costat de Sally Fenaux Barleycorn, funda Black Seed Films, una iniciativa de formació per a cineastes afrodescendents de parla hispana.

Segons Sainz, la inspiració la troba, en part, en l'obra de Belkis Ayón, Marlon Riggs, Essex Hemphill, José Esteban Muñoz o Sara Gómez. En aquesta sessió especial, invocarem els seus esperits i ens deixarem emportar per la mística d’un cinema amb una força poètica que no deixa indiferent.

Sessió de curtmetratges
DAMI SAINZ EDWARDS, 2012-2023. Cuba-Espanya. VE. 56'. Arxiu digital.  
Es projecten: Naufragio (2012): tirar-se o no; el desig domina el cos. Homenaje (2013): dues dones i un home mort; una era la seva esposa i l’altra la seva amant i col·lega de feina. Batería (2016): una experiència gai rere els murs d’una antiga fortalesa. Los Cimarrones (2021): la nit del bosc amaga els terrors més profunds d’Orestes.

*Amb l’entrada a la sessió de Dies curts, es podrà accedir de manera gratuïta a la projecció de les 21:30 de l’Aula B on es podrà veure Dyketactics (Barbara Hammer, 1974) i Tongues Untied (Marlon Riggs, 1989).

Amb la col·laboració de:

Marvin Wayne

Cicles que han programat aquest film

Sessions
Divendres 21 Juny 2024 · 19:00  Conversa amb Dami Sainz Edwards