Cicle

Valeria Bruni Tedeschi

Un chateau en Italie

15/09/2023 - 30/09/2023

calendario

El cinema de Valeria Bruni Tedeschi  te un fort component autobiogràfic. La seva filmografia com a directora difumina la frontera entre vida i art i, a la manera d’un diari íntim escrit per capítols, parla, sense cap reserva ni pudor, d’ella mateixa, de la seva feina, de la gent que l’envolta, de les seves experiències vitals i, sobretot, dels seus sentiments.

Un primer amor víctima d’una sobredosi, una ruptura sentimental traumàtica, la mort d’un germà a causa de la sida i la relació “gairebé incestuosa” amb ell, el divorci entre un pare i una filla o els problemes derivats de la seva riquesa són alguns dels passatges autobiogràfics amb què s’exposa; sempre amb l’honestedat, amb ella mateixa però també amb els altres, per bandera.

Les coguionistes Noémie Lvovsky i Agnès de Sacy són les inseparables companyes de viatge d’aquesta autoficció en què Valeria Bruni assumeix gairebé sempre la interpretació del personatge principal, protagonista d’una tragicomèdia per entregues narrada amb energia i intensitat emocional. Tal com és ella.

Una retrospectiva que amplia el cicle dedicat a les actrius cineastes.

Programa

Les Amandiers
La gran juventud
VALERIA BRUNI TEDESCHI, 2022.
Il est plus facile pour un chameau...
Es más fácil para un camello...
VALERIA BRUNI TEDESCHI, 2003.
Actrices
Actrius
VALERIA BRUNI TEDESCHI, 2007.
Un château en Italie
Un castell a Itàlia
VALERIA BRUNI TEDESCHI, 2013.
Les Estivants
La casa de verano
VALERIA BRUNI TEDESCHI, 2017.
Une jeune fille de 90 ans
Una joveneta de noranta anys
VALERIA BRUNI TEDESCHI, YANN CORIDIAN, 2016.