Cicle

Peter Brook

Peter Brook - Diario de Sevilla

01/07/2021 - 08/07/2021

calendario

Coincidint amb la presentació al Grec 2021 Festival de Barcelona de l'espectacle Tempest project, dirigit per Peter Brook, dediquem un cicle als projectes cinematogràfics d'aquest director.

Peter Brook és una llegenda del teatre mundial degut, especialment, a la seva perspectiva moderna dels clàssics. La majoria dels seus treballs cinematogràfics donen continuïtat a indagacions que ha fet prèviament en l’art escènic.

El 2007, en una de les seves darreres visites a Barcelona, Peter Brook distingia el cinema del teatre a partir d’aquesta reflexió: “En el cinema, el director treballa sol i el seu lloc és molt autoritari, perquè fer una pel·lícula és imposar una visió personal. El teatre és exactament el contrari. El director també intenta ser el director, però això acaba sent un malentès, perquè el treball ha de ser col·lectiu, no tan sols amb els actors i els tècnics, sinó també amb el públic. La base del teatre és intentar reunir el màxim de punts de vista possibles. Quan faig cinema intento trencar aquesta visió que només hi ha un punt de vista. Aquest sempre ha estat el meu objectiu, i treballo amb diverses càmeres alhora, algunes de totalment independents entre si, per la qual cosa el meu punt de vista no apareix ni de manera indirecta”.

Programa

Moderato cantabile
PETER BROOK, 1960.
Marat/Sade
PETER BROOK, 1966.
Lord of the Flies
El senyor de les mosques
PETER BROOK, 1963.
The Mahabharata
PETER BROOK, 1989.