Cicle

Pau a la Terra

Bad Santa

17/12/2019 - 05/01/2020

calendario

Per Nadal i durant els Jocs Olímpics els humans ens concedim una treva. Una treva vol dir que tot ha de regalimar sucre i bons sentiments? No, i així ho van entendre els germans Coen quan van ajudar a produir Bad Santa, amb un Santa Claus interessat a aprofitar l’obligació d’amor universal com a clau que obre la porta de la propietat d’altri;

i encara que sigui en blanc i negre, el Pare Noel de L’assassinat du Père Noël confronta la neu de Chamonix amb el vermell de la seva vestimenta i el vermell… de la sang. Primer film de l’alemanya Continental Films a França, aquesta obra de Christian-Jaque permet fer-ne fins i tot una lectura política, amb De Gaulle com a príncep adormit. 

Het paard van Sinterklaas és un gran èxit neerlandès. Una nena xinesa, acabada d’arribar als Països Baixos, descobreix que la tradició de sant Nicolau pot fer-li aconseguir el que més desitja: un cavall. No tot ha de ser dolent en el nou país!

Gremlins i Love Actually també ens permeten mirar el Nadal d’una manera diferent: gamberro i fantàstic en un cas, romàntic i divertit en l’altre.