El cinema es va unir a aquest intercanvi ràpidament, des dels seus inicis. Ara us proposem una sèrie de mirades al jardí des del setè art, una selecció de films en què el tema central –vist des de diferents perspectives– és el jardí.
Josep Maria Montserrat, director del Jardí Botànic de Barcelona, és el presentador d'aquest cicle que coorganitzem amb l'Associació d'Amics d'aquest jardí barceloní.
Flors de plàstic, la mecanització, la modernitat, Villa Arpel, un jardí meticulosament dissenyat…, i a l’altra banda, una ciutat antiga, un barri popular, el soroll, la vida “natural”, desordenada i caòtica. Poques pel·lícules han representat tan bé com 'Mon Oncle' les conseqüències sobre els ciutadans de les mutacions arquitectòniques. Ens el presenta Anne Sophie Pinnard, model artístic, performer i traductora.
Pilar Sampietro, periodista de Ràdio Nacional d'Espanya i directora, entre d'altres, del programa de Ràdio 4 "Vida Verda" i del programa de Ràdio Exterior d'Espenya "Vida Verde", ens presenta aquest documental que ens explica la batalla política i social a l'entorn de l'hort/jardí comunitari de Los Angeles.
Una reflexió sobre les ombres –i el seu revers, la llum– a través de la biografia d’una artista nascuda a Madeira que ara viu centrada en un nou projecte: el seu jardí. Ens la presenta l'artista visual Mireia Sallarès, que ara mateix exposa al MACBA el seu projecte 'Le Camion de Zahïa. Conversations après le paradis perdu' en el marc de l'exposició 'La realitat invocable'.
El tercer drama d’època de Joffé (després de La missió i La lletra escarlata) està ambientat en la cort de Lluís XIV i narra els tres darrers dies a la vida de François Vatel, mestre de cerimònies del Príncep de Codé, que rep l’encàrrec de preparar una recepció fastuosa al Rei Sol i tota la cort de Versalles.
El gestor cultural Antoine Leonetti ens presenta aquesy film que ens oferix una visió dels jardins de l'època victoriana i de l'ús que en feien els ciutadans.