Cicle

Hanna Schygulla: imatge i veu

Faust (Aleksandr Sokúrov, 2011)
Lili Marleen (Rainer Werner Fassbinder, 1980)

06/09/2016 - 28/09/2016

calendario

Segueix fent cinema –Akin, Béla Tarr, Sokúrov…–, però li agrada cantar. A Barcelona ve per trobar-se amb el públic de la Filmoteca i per parlar del seu treball, però també per oferir un concert a la sala Chomón. En el seu repertori es barregen les evocacions poètiques i les cançons revolucionàries. Ella sempre ha volgut tenir un peu a cada banda. L’acompanyarà al piano Jean-Marie Sénia, un músic amb una filmografia que comença amb Jacques Rivette als anys setanta i que segueix creixent. Els amics del Goethe-Institut ens han ajudat a fer possibles aquestes sessions, de les quals ens sentim molt orgullosos. 

Amb la col·laboració de

Goethe Institut   Bandè a Part Escola de Cinema

Mitjà col·laborador:

Diaria ara

Programa

Avís: entrades per al concert de Hanna Schygulla
En previsió de possibles devolucions, 1 hora abans del concert, a les taquilles de la Filmoteca, es posaran a la venda les entrades disponibles, per ordre d’arribada i  màxim 2 entrades per persona.
Lili Marleen, amb presentació a càrrec de Hanna Schygulla el dimecres 7
Dimecres 7 de setembre, Hanna Schygulla presenta un dels films més reconeguts de tots els que va rodar amb Rainer Werner Fassbinder, de qui va ser musa. Amb ella recordarem com era treballar amb el cineasta, a qui justament van dedicar un cicle l'agost de 2015.
Curtmetratges de Hanna Schygulla i diàleg amb Esteve Riambau
L’actriu i cantant compartirà amb el director de la Filmoteca de Catalunya la seva visió sobre el cinema, la música i la vida. Durant la sessió es projectaran tres curts dirigits per Hanna Schygulla: 'Al inicio'; 'Me alquilo para soñar' i 'Kafka'.
Heller Wahn
Pura follia
L’amistat entre dues dones de personalitat oposada –l’una forta, l’altra feble– sembra la inseguretat entre els homes que hi comparteixen la vida. Se senten amenaçats.
Storia di Piera
Historia de Piera
Reconstrucció molt fidel de la vida de l’actriu Piera Degli Esposti, filla d’una dona que gaudeix de l’amor lliure i d’un militant del Partit Comunista.
Die dritte Generation
La tercera generació
Un film bastant insòlit de Fassbinder que recrea una comèdia centrada en un grup de terroristes manipulats per un empresari i que actuen amb l’ajuda de la policia.
Auf der anderen Seite
Al otro lado
És la segona entrega de la trilogia sobre “l’amor, la mort i el mal” que el cineasta turcoalemany Fatih Akin completa amb 'Contra la pared' i 'Soul Kitchen'.
Eine Liebe in Deutschland
Un amor a Alemanya
Alemanya, 1941. A la petita localitat de Brombach, una dona i un presoner polonès mantenen un idil·li prohibit de conseqüències tràgiques. Molts anys més tard, el fill d’ella retorna al lloc dels fets: vol saber què va passar realment i, per sobre de tot, com va passar.