Cicle

Carta blanca a Teresa Font

© Pedro Mambrú

16/02/2024 - 24/03/2024

calendario

Teresa Font (Gallifa, Vallès Occidental, 1956) és muntadora cinematogràfica. Una professió essencial per establir l’estructura i el ritme que donen caràcter i personalitat a una pel·lícula.

El seu domini d’aquesta disciplina l’ha convertit en una figura clau en la filmografia de Vicente Aranda, Imanol Uribe, Álex de la Iglesia i dels darrers films de Pedro Almodóvar. També ha treballat amb cineastes menys coneguts, als quals ha volgut reivindicar en aquesta carta blanca.

Amb una obra que s’acosta al centenar de films, la seva trajectòria reuneix títols fonamentals del cinema espanyol dels darrers quaranta anys, així com col·laboracions internacionals amb cineastes de la talla de Terry Gilliam o Deepa Mehta.

Guanyadora de dos premis Goya (per Días contados i Dolor y gloria), també ha estat l'única representant del seu ofici a ser reconeguda amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya.

Font configura la Carta blanca que li hem ofert amb films de collita pròpia i d’altres que l’han inspirat i que es projectaran al març.

 

Fotografia: © Pedro Mambrú

Programa

The Servant
El servent
JOSEPH LOSEY, 1963.
The Ghost Writer
ROMAN POLANSKI, 2010.
The Informer
El delator
JOHN FORD, 1935.
The Killing
Atracament perfecte
STANLEY KUBRICK, 1956.
Druk
Otra ronda
THOMAS VINTERBERG, 2020.
Funny Boy
DEEPA MEHTA, 2020.
Akelarre
PABLO AGÜERO, 2020.
Mal día para pescar
ÁLVARO BRECHNER, 2009.
La enfermedad del domingo
RAMÓN SALAZAR, 2018.
Vadio
SIMÃO CAYATTE, 2022.