Vols ser jurat dels Premis del Public Jove del Cinema Europeu? (2018)

Young Audience Award

27/03/2018

Busquem joves d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el proper diumenge 6 de maig de 2018 vulguin fer de jurat al Premi de cinema jove europeu instituït per l’Acadèmia del Cinema Europeu, juntament amb joves de 45 ciutats i 36 països d’Europa.

El diumenge 6 de maig, la Filmoteca de Catalunya serà una de les seus del guardó

Busquem joves d’entre 12 i 14 anys, amants del cinema, que el proper diumenge 6 de maig de 2018 vulguin fer de jurat al Premi de cinema jove europeu instituït per l’Acadèmia del Cinema Europeu, juntament amb joves de 45 ciutats i 36 països d’Europa.

El jurat jove ha de triar entre els tres films nominats quin és el millor per rebre el premi a millor pel·lícula juvenil europea de l’any:

  • GIRL IN FLIGHT (La Fuga), Sandra Vannucchi, Ficció. (Itàlia-Suïssa)
  • HOBBYHORSE REVOLUTION, Selma Vilhunen, Documental. (Finlàndia)
  • WALLAY, Berni Goldblat. Ficció. (França-Burkina Faso-Qatar)

La Filmoteca de Catalunya acull aquest premi europeu per cinquè any consecutiu. Les projeccions seran entre les 9.30 del matí i dos quarts de set de la tarda.

L’actriu Elisabet Casanovas participarà a la jornada explicant la seva experiència com a actriu de cinema, tv i teatre, als joves membres del jurat.

Abans de cada projecció, un grup de monitors  introduirà les pel·lícules, proposant tècniques per analitzar-ne les imatges i el contingut, i conduirà el debat després de cada visionat. Al final, quan el jurat les hagi vist totes tres, tindrà lloc la votació secreta.

Dos membres del jove jurat de Barcelona seran els portaveus del jurat. El director i les directores de les tres pel·lícules es trobaran reunits a la ciutat alemanya d’Erfurt esperant el veredicte. L’acte de lliurament del Premi es podrà seguir a través del web

http: yaa.europeanfilmawards.eu

Veure tres bones pel·lícules europees amb caràcter de preestrena, passar un dia entre amics i companys amants de cinema, parlar sobre els tres films candidats, decidir quina és la millor pel·lícula europea de caràcter juvenil i alhora conèixer millor la Filmoteca de Catalunya és una experiència nova, diferent, en un marc europeu que no podeu deixar de viure.

Les projeccions seran en versió original subtitulades. Els joves esteu convidats a dinar a la Filmoteca i podeu anar acompanyats de dos adults que podran assistir a les projeccions, però no als debats ni al dinar.

Els aspirants a participar-hi heu de fer una inscripció que inclou les dades dels vostres responsables.
 


INSCRIPCIONS

Data límit: dimarts 1 de maig de 2018

Envia un missatge electrònic a filmoteca.informacio@gencat.cat indicant:

  • i nom i cognoms del  pare o mare o representant legal i les dades del/ de la menor:  nom, cognoms, edat.
  • El document d’autorització, signat pel pare o mare o tutors legals i fotocòpia del seu DNI (si us plau, omple el formulari, guarda'l al teu ordinador i 'l i reenvia'l per correu-electrònic, com un adjunt, a l'adreça indicada).
  • L'’enquesta, que servirà per preparar el treball de dinamització de la jornada,

El dia 6 de maig heu de portar l’autorització signada i fotocòpia del DNI, si no l’heu enviat abans.

Les places son limitades i les inscripcions es realitzaran per ordre d’arribada.

Les inscripcions no seran vàlides sense confirmació per part de la Filmoteca.

 


Els objectius de l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA, a l’instaurar fa cinc anys el Premi del Públic Jove, són promocionar l’accés dels joves a la cultura cinematogràfica europea i augmentar el seu interès i coneixement de la societat, la història i la diversitat de la cultura europea. Així mateix, encoratjar la participació dels joves en un esdeveniment compartit de forma simultània en diferents ciutats europees i formar part activa en la comunitat europea.

L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europeu, Film Academies Network, FAN of Europe, col·labora en l’organització d’aquest acte juntament amb el Parlament  Europeu.
 

Altres notícies relacionades
Pòsters de les tres pel·lícules nominades

Les pel·lícules nominades al Premi del Públic Jove 2018 són: Girl in Flight, HobbyHorse Revolution i Wallay
Mapa de les ciutats participants al Premi del Públic Jove del Cinema Europeu

36 països participen del Premi del Públic Jove 2018 de l'European Film Academy