Premsa

Vampirs, quinquis i Joves Programadors

27/02/2022

Sessions especials amb la commemoració del centenari de ‘Nosferatu’ de Murnau, amb música electrònica; el cinema quinqui de la Transició, amb el documental ‘Quinqui Stars’ i ‘Perros callejeros' i el cicle dels Joves Programadors Moving Cinema ‘On és el temps perdut?’.

Dijous 3 de març 20.00 h
Sala Chomón

Cinema mut i música electrònica es donen la mà al Festival Visual Phonic, una innovadora iniciativa que presentarà el Nosferatu de Murnau, que ara compleix 100 anys, amb banda sonora creada en directe pel DJ Kosmos. La sessió es completarà amb presentació del llibre Criaturas del cine expressionista alemán, de Guillermo Triguero (editorial Hermenaute) a càrrec de l’autor, l’editor, Lluís Rueda, i Esteve Riambau, director de la Filmoteca i autor del pròleg.

Llibre Criaturas

 

Divendres 4 de març 17.00 i 20.00 h
Sala Chomón

Jornada dedicada al fenomen quinqui, coincidint amb la publicació de la biografia d’Ángel Fernández Franco, conegut popularment com El Torete, de Marco Antonio López Vilaplana. Tot un subgènere que va triomfar en la Transició i que serà analitzat amb les projeccions del documental de Juan Vicente Córdoba Quinqui Stars (17.00 h), i d’un dels títols imprescindibles de l’època, Perros callejeros, de José Antonio de la Loma (20.00 h). La sessió es rematarà amb un col·loqui sobre el fenomen i l’actuació de Bordón 4, banda sonora indestriable d’aquests títols.

Llibre Dale caña, Torete

 

Divendres 4 de març, 16.30 h / dissabte 5 de març, 16.30 i 19.30 h
Sala Laya

Un grup de joves d’entre setze i vint anys apassionats del cinema han programat per a la Filmoteca el cicle On és el temps perdut? Presenten retrats de la joventut amb cineastes allunyats en el temps però propers pel seu esperit cinematogràfic: Ermanno Olmi, Chantal Akerman, Michel Brault, Mia Hansen-Løve i Caroline Pitzen, de qui estrenen a Catalunya la seva opera prima amb la presència de la cineasta. On és el temps perdut? és la pregunta que ressona en les pel·lícules d’aquests cineastes i en els joves programadors. El cicle compta amb la col·laboració d’A bao a qu.

Il Posto. Dir. Ermanno Olmi
Il Posto. Dir. Ermanno Olmi