Premsa

Taller d’experimentació cinematogràfica ‘Vivim el barri’ amb joves del Raval

29/08/2021

Del 3 al 10 de setembre un grup de 15 joves del barri del Raval de Barcelona participaran al taller, organitzat per la Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval i dinamitzat per la Cooperativa la Selva. El dia 13 de setembre es farà la presentació dels tres curtmetratges resultants del taller a la Sala Chomón de la Filmoteca, en presència dels i les joves creadores, les entitats col·laboradores, amistats i familiars.

La Filmoteca de Catalunya, en col·laboració amb la Fundació Tot Raval, organitza el taller d’experimentació cinematogràfica Vivim el barri, adreçat a joves de 16 a 20 anys del Raval o vinculats a associacions o entitats del barri. El taller es desenvoluparà durant set dies, del 3 al 10 de setembre, i comptarà amb la dinamització de la Cooperativa La Selva.

Els objectius d’aquesta activitat, que coordinen els serveis educatius de la Filmoteca són:

-    Fer accessible la formació al voltant del cinema, un espai que tradicionalment requereix de mitjans professionals d’alt cost i d’una alta especialització tècnica.

-    Incidir en el pensament crític, la sensibilització i la presa de consciència sobre assumptes urgents com el feminisme, l’ecologia, l’antiracisme i l’antifeixisme a través de l’experimentació cinematogràfica.

-    Apropar i expandir allò que fa la Filmoteca de Catalunya en el seu vessant educatiu i cinematogràfic.

-    Impulsar un espai de creació amb persones joves del barri del Raval i donar cabuda als seus interessos artístics i creatius a través de la coneixença d’altres joves i de professionals del món del cinema.

Els set dies del taller els nois i noies participants, dividits en grups de cinc, viuran el procés de creació d’un curtmetratge documental, amb la visita i l’acompanyament de tres cineastes:

Júlia de la Paz
Júlia de Paz
Directora i guionista
Autora de la pel·lícula Ama, basada en el seu curt del mateix títol.
Damián Sainz
Dami Sainz
Professor de l’Escola de Cinema de Cuba i realitzador de cinema
Antoni Trullén
Antoni Trullén
Muntador i realitzador
Director de la pel·lícula Carmona tiene una Fuente.

 

El curs es realitzarà entre el Centre d’Arts Santa Mònica i la Filmoteca de Catalunya i comptarà amb la participació de diverses entitats, instituts públics i col·lectius del barri com Tot Raval i el Museu Marítim de Barcelona.

Els joves treballaran tots els processos de l’elaboració d’una pel·lícula: guió, localitzacions, rodatge, muntatge, banda sonora... El resultat de l’activitat seran tres curtmetratges que es podran veure el dia 13 de setembre a la Sala Chomón de la Filmoteca, en presència dels i les joves creadores, les entitats col·laboradores, amistats i familiars.

#RavalEstiuEducatiu

 

Amb la col·laboració de:

Tot Raval