Segones Jornades sobre el Patrimoni Sonor i Audiovisual

07/10/2019

Els propers 24 i 25 d’octubre de 2019, la Filmoteca de Catalunya coorganitzarà amb la Biblioteca de Catalunya i l’Arxiu Nacional de Catalunya les segones jornades sobre el Patrimoni Sonor i Audiovisual amb la voluntat de donar continuïtat a la iniciativa del 2018 de crear un espai de coneixement, debat i presentació d’experiències per als diferents professionals i estudiants de l’àmbit del patrimoni sonor i audiovisual.

Les Jornades donen veu a una mostra representativa de les entitats i d’institucions culturals i acadèmiques que treballen dia a dia amb fons i col·leccions sonores i audiovisuals amb presència nacional i internacional. En aquesta edició els continguts s’han centrat en tres àrees principalment: conservació preventiva, preservació digital i aspectes legals de la reutilització de continguts.

Hi participaran ponents del National Audiovisual Institut (Finlàndia), N.I. Sound and Vision (Països Baixos), Europeana, CCCB, CSUC, Deluxe, Film59, Cameo, Escac, Tasso Laboratori de so, Fonoteca digital de la UJI, TV3 i Minoria absoluta, entre d’altres professionals del sector. Al llarg de les Jornades es podran visitar la Biblioteca, l’Arxiu i la Filmoteca.

Les Jornades són d’accés lliure i gratuït, només cal inscriure’s mitjançant la següent sol·licitud. Les sessions, que tindran lloc a les seus de les tres entitats organitzadores, es transmetran en continu (streaming) des de les webs respectives i posteriorment es trobaran accessibles en línia.