Premsa

Projecció a la fresca d’’Apartado de correos 1001’ per la Festa Major del Raval

Apartado de correos 1001

01/07/2022

La Filmoteca participa en els actes de la Festa Major del barri amb la projecció a la plaça Salvador Seguí d’aquest clàssic del cinema policíac barceloní, diumenge 17 de juliol a les 22.00 h. La sessió també forma part del projecte ‘A Season of Classic Films’ de l’Associació de Cinemateques Europees (ACE), que promou la difusió de pel·lícules restaurades per arxius fílmics europeus, especialment entre el públic jove.

Amb motiu de la Festa Major del Raval, la Filmoteca de Catalunya convida a gaudir a la plaça Salvador Seguí de la projecció a l’aire lliure d’Apartado de correos 1001, un clàssic del cinema policíac barceloní dels anys 50 que s’ambienta a Ciutat Vella i es va rodar, en part, al mateix barri. Aquest títol, que forma part de la col·lecció Bàsics & Singulars de la Filmoteca, ha estat també l’escollit per a l’edició d’enguany del projecte europeu A Season of Classic Films.

 

La Festa Major del Raval a la Filmoteca

Diumenge 17 de juliol 22.00 h
Plaça Salvador Seguí
Entrada gratuïta

Apartado de correos 1001
JULIO SALVADOR, 1950. Int.: Conrado San Martín, Elena Espejo, Tomás Blanco, Carlos Muñoz, Manuel de Juan, Luis Pérez de León, Guillermo Marín, José Goula. Catalunya. VE. 95’. DCP.

Un clàssic del cinema policíac barceloní, amb guió de Julio Coll i Antonio Isasi Isasmendi. El film parteix de les mateixes premisses que Brigada criminal, d’Ignacio F. Iquino: la filmació en escenaris naturals i la descripció i l’exaltació del treball policíac.

La programació especial amb motiu de la Festa Major del Raval es completa amb una sessió guiada de la FilmoRuta Raval diumenge 17 de juliol a les 19.30 h.

Així mateix, les sessions de FilmoXica de dissabte 16 (L'univers de Julia Donaldson: El Grúfal i El cargol i la balena) i diumenge 17 de juliol (Compta amb mi), a les 17.00 h, seran gratuïtes per a tots els espectadors.

Apartado de correos 1001
Apartado de correos 1001 

 

A Season of Classic Films

El projecte europeu A Season of Classic Films, liderat per l’Associació de Cinemateques Europees (ACE), consisteix en una programació de films restaurats per arxius cinematogràfics europeus amb l’objectiu de donar a conèixer el treball d’aquests arxius i el patrimoni cultural europeu, especialment entre el públic jove. Les pel·lícules es posen a l’abast de les audiències dels diversos països tant a les seus de les filmoteques com a través de plataformes d’streaming.

La Filmoteca de Catalunya presenta, en el marc d’aquest programa, Apartado de correos 1001 (1950), de Julio Salvador, restaurada pel seu Centre de Conservació i Restauració. El film es posarà a l’abast de tothom els dies 18 i 19 de juliol al canal de Youtube de la Filmoteca.

El projecte A Season of Classic Films disposa del finançament de la Comissió Europea en el marc de la branca transversal del programa Europa Creativa MEDIA.

Amb la col·laboració de:

LOGO ACE