Premsa

Programació juliol / agost 2022

24/07/2022

La Filmoteca presenta aquest estiu de 2022 tres grans cicles: 'Farien cent anys...', que selecciona dues pel·lícules d'un seguit de grans figures del cinema de les quals enguany es commemora el centenari; 'Contes d'estiu', un cicle refrescant amb històries a la vora d'un llac, la platja o la piscina i 'Horitzons del Western', un passeig per totes les visions i perspectives del gènere, des de les més clàssiques a les més desmitificadores.

Centenaris

Aquest 2022 es commemora el centenari d’una bona colla de noms mítics del setè art. Aquest cicle recupera dos títols emblemàtics de cadascuna d’aquestes figures.

 

Contes d’estiu

Banys de sol, històries d’aigua, castells de sorra. Pins mediterranis, la jungla tailandesa, pedres calentes, after sun, balnearis i piscines. Jocs de nens i d’adults. Llacs i rius on es desperta el desig...

 

Horitzons del Western

Un recorregut apassionant des de l’etapa daurada fins al vessant crepuscular, l’spaghetti western, el neo-western o les hibridacions amb d’altres gèneres com la comèdia, el musical, el melodrama, el gore, l’animació o el fantàstic.

 

Promo Estrella Damm Estiu 2022

 

Refresca’t a la Filmo!

Els dimecres, dijous i diumenges de juliol i agost, amb qualsevol entrada de les sessions de cinema del mateix dia, la Filmoteca convida a una cervesa Damm a La Monroe!

 

Nous horaris!

Sessions a les 17.00, 18.00, 20.00 i 21.00 h

 

Programa juliol/agost 2022

 

I també...

Lola Salvador
Retrospectiva dedicada a la guionista, una lluitadora incansable que acaba de donar el seu llegat professional a la Filmoteca de Catalunya.

Preestrena de ‘A quien cierra los ojos’
La cineasta navarresa Ana Díez dirigeix la gran dama del cinema mexicà Patrícia Reyes Espíndola en un film sobre la situació de l’educació a Ciutat de Mèxic. Totes dues visitaran la Filmoteca per presentar-la (dilluns 11 de juliol).

Benet Rossell
En correspondència amb l’exposició dedicada a l’artista lleidatà al Museu Nacional Benet Rossell. Escriptures i trajectes, comissariada per Àlex Mitrani, sessió amb dos films destacats de Rossell.

'Apartado de correos 1001', a la fresca
La Filmoteca s’afegeix a la festa major del barri del Raval amb la projecció (plaça de Salvador Seguí, diumenge 17 de juliol 22.00 h) d’aquest clàssic del policíac barceloní que forma part del catàleg Bàsics & Singulars i és l’aportació catalana a la iniciativa de l’Associació Europea de Cinemateques A Season of Classic Films d’enguany.

Bachcelona
Un estiu més, la Filmoteca acompanya el festival Bach de Barcelona amb la projecció del film de Clara Pons Lebenslicht, amb les àries del compositor com a fil conductor.

FilmoXica: Aventures i amistats
Nou cicle trimestral de la programació familiar, el d’estiu. Una selecció d’històries que ens mostraran que les grans aventures són sempre millors de bracet amb grans amistats.

FilmoXica Estiu 2022