Premsa

Preestrena de 'Pacifiction', d'Albert Serra

Pacifiction

26/08/2022

Com ha fet amb els seus darrers films, el director banyolí preestrena dijous 1 de setembre a la Filmoteca el film amb què va competir al darrer festival de Cannes. Albert Serra és l’autor de la imatge de la programació de la Filmoteca aquest 2022, l’any del 10è aniversari de la seu del Raval, que va realitzar a partir de material descartat del muntatge final de ‘Pacifiction’.

Dijous 1 de setembre a les 19.30 h, la Sala Chomón de la Filmoteca de Catalunya acollirà la preestrena del darrer film d’Albert Serra, Pacifiction. Gran amic de la Filmoteca, el director ha preestrenat els seus darrers films a la seu del Raval (Història de la neva mort el 2013, La mort de Louis XIV el 2016 i Liberté el 2019), a més de participar sovint en actes organitzat per la Filmoteca, com ara les presentacions de les retrospectives dedicades a Pere Portabella o el cineasta filipí Lav Díaz.

Presentada amb èxit a la secció oficial de l’últim festival de Cannes, Pacifiction contraposa la idea del paradís i la corrupció. Serra reivindica, entre el thriller i el viatge interior, un territori d’exploració narrativa, de recerca de l’originalitat i de l’ambigüitat.

A l’illa de Tahití, a la Polinèsia Francesa, l’Alt Comissari de la República, De Roller, representant de l’estat francès, és un home calculador de modals impecables. Tant en les recepcions oficials com en els establiments il·legals, sempre pren el pols a una població local la ira de la qual es pot despertar en qualsevol moment. I encara més quan un rumor comença a planar: sembla haver-se vist un submarí, una presència fantasmal que podria anunciar una represa dels assajos nuclears francesos.

Pacifiction
Pacifiction

Pacifiction té un univers visual personalíssim, que també es va traslladar a la peça audiovisual commemorativa del 10è aniversari de la seu de la Filmoteca al Raval, i a la imatge de la programació de 2022, totes dues creades, per encàrrec de la Filmoteca, per Serra, que va utilitzar metratge descartat del muntatge final de Pacifiction.

Les entrades per a la sessió de preestrena de Pacifiction, que presentarà el mateix Albert Serra, fa dies que estan exhaurides.

Albert Serra també serà protagonista en una de les sessions del cicle Moments inoblidables, la que recordarà l’estrena de La mort de Louis XIV (amb la presència de Jean Pierre Leaud, l’any 2016), diumenge 25 i dimarts 27 de setembre.

Cartell Pacifiction

Amb la col·laboració de: