Premsa

Novena edició del cicle ‘Cinema i jardí’

Les beaux jours d'Aranjuez

15/06/2023

Torna la cita habitual amb el cicle que proposa Ignacio Somovilla i l’Associació d’Amics del Jardí Botànic. Paradís perdut. Cinema i jardí explora diverses aproximacions al jardí com a espai idealitzat. El cicle, del 27 al 30 de juny a la Filmoteca, es presenta enguany amb accent literari, amb dues peces que ens endinsen en els misteris del Bosc dels Monstres, l’adaptació de Claude Chabrol de l’obra de Goethe 'Les afinitats electives' i el film de Wim Wenders 'Les beaux jours d’Aranjuez', a partir del text de Peter Handke.

«Vostè, que hi entra, pari atenció i digui’m si tantes meravelles són el producte de l’engany o bé de l‘art»

Inscripció a l’entrada del Sacro Bosco di Bomarzo, Itàlia.

 

L’escriptor argentí Mujica Láinez va col·locar al panteó literari un dels jardins més inquietants i sobre el qual s’ha publicat molt, Bomarzo, quan va recrear la seva fascinant gènesi a l’obra homònima. Lloc mític, relegat a l’oblit just després de la seva creació cap a finals del segle XVI, va a ser redescobert al segle XX pels surrealistes i adorat per Dalí.

A les propostes que ens endinsen en els misteris del Bosc dels Monstres, com és conegut també Bomarzo, i les adaptacions literàries, s’uneixen els documentals Paradiso ritrovato, un preciós discurs sobre la passió pel jardí, les flors i les plantes que l’habiten, i Homo botanicus, un relat sobre la passió botànica de Julio Betancur, a través del viatge que fa amb un alumne pels boscos tropicals de Colòmbia. Aquest darrer film es projectarà el dijous 6 de juliol al Jardí Botànic de Barcelona com a cloenda del cicle.

Ficció i realitat tornen a anar de bracet per parlar del tema fascinant i que segueix guiant aquesta proposta: la passió que porta l’ésser humà a continuar creant jardins, imatges del paradís perdut.

 

Imatge Cinema i jardí 2023

 

Amb la col·laboració de:

Associació d'Amics del Jardí Botànic