Premsa

‘Mio fratello rincorre i dinosauri’, guanyadora del Premi del Públic Jove Europeu 2020

26/04/2020

El film premiat és una coproducció italo-espanyola amb la participació de TV3. 80 nois i noies de Catalunya s’han afegit al jurat jove format per més de 2.000 membres de 32 països d’arreu d’Europa que han participat online en l’esdeveniment. La jornada, amb la col·laboració de l’Acadèmia Catalana de Cinema, ha comptat amb la participació de les actrius de la sèrie ‘Les de l’hoquei’ Iria del Río i Dèlia Brufau

Mio fratello rincorre i dinosauri (Itàlia/Espanya), amb participació catalana en la producció, ha estat la pel·lícula més votada entre les tres nominades del Premi del Públic Jove Europeu, organitzat per l’Acadèmia del Cinema Europeu, EFA. La pel·lícula explica la història d’en Jack, un nen que té un nou germà, en Gio, amb síndrome de Down. Ell l’espera il·lusionat pensat que serà un superheroi, i quan és un adolescent i ha d’anar a l’institut amaga la seva existència perquè se n’avergonyeix. Finalment en Gio enfortirà els llaços familiars i ajudarà en Jack a madurar i superar els seus prejudicis. L’actriu Rossy de Palma interpreta un dels papers principals del film, el de la tieta dels protagonistes.Les altres dues finalistes eren Rocca Changes the World (Alemanya) i My Extraordinary Summer with Tess (Països Baixos/Alemanya).

L’edició d’enguany s’ha celebrat avui online per la situació actual de propagació de la covid 19, i la Filmoteca de Catalunya s’ha afegit un cop més a una iniciativa en què han participat 80 joves catalans amants del cinema d’entre 12 i 14 anys. Tots ells han format part del jurat jove integrat per més de 2.000 noies i nois de 32 països d’arreu d’Europa. La nova modalitat en línia ha propiciat un augment considerable dels inscrits de fora de la ciutat de Barcelona, que han suposat tres quartes parts del total.

Els participants han vist els tres darrers dies les tres pel·lícules nominades per streaming i aquest matí han participat en debats a través de vídeo conferències coordinats i dinamitzats per Drac Màgic. L’Acadèmia del Cinema Català, membre de la xarxa d’acadèmies de cinema europeu, ha col·laborat un cop més en l’organització de la jornada facilitant la participació de les actrius Iria del Río i Dèlia Brufau, protagonistes de la sèrie de TV3 Les de l’hoquei, que han compartit amb els nois i noies la seva experiència com a actrius. Per gentilesa de l’Acadèmia de Cinema Català i de Filmin, entre tots els inscrits s’han sortejat tres abonaments mensuals a FilminCat.

Després que tots els membres del jurat jove han votat telemàticament, la jornada ha culminat amb la cerimònia que s’ha pogut seguir en directe per streaming al web del premi, https://yaa.europeanfilmawards.eu/, en què s’ha proclamat guanyadora del Premi del Públic Jove Europeu Mio fratello rincorre i dinosauri (Itàlia/Espanya).

La guanyadora del Premi del Públic Jove Europeu 2020:

Mio fratello rincorre i dinosauri
Dirigida per: Stefano Cipani
Escrita per: Fabio Bonifacci, Giacomo Mazzariol
Produïda per: Isabella Cocuzza, Arturo Paglia, Antonia Nava
Itàlia/Espanya, 102’
 

Foto Il mio fratello rincorre I dinosauri

En Jack té quatre anys i dues germanes. Per fi, una tarda els seus pares li expliquen que tindrà un germanet i que serà molt especial. En Jack és molt feliç: per a ell, especial significa superheroi. Després del se n’adona que realment és diferent dels altres, però que no té superpoders. De sobte, descobreix la paraula “Down”.