Premsa

Marina Vinyes Albes, nova cap de Difusió de la Filmoteca de Catalunya.

18/02/2020

Donem la benvinguda a Marina Vinyes Albes, que s’incorpora com a nova Cap de Difusió en substitució d’Octavi Martí, tot assumint la responsabilitat de la programació, dels serveis educatius i d’exposicions de la Filmoteca de Catalunya.

Marina Vinyes Albes (Barcelona, 1986), llicenciada en Humanitats i formada en Estudis de cinema i audiovisual contemporani a la Universitat Pompeu Fabra, ha desenvolupat la seva vida professional entre Catalunya i França. A París, ha estat professora a la Faculté des Lettres de la Sorbonne Université, on prepara la seva tesi doctoral, i ha treballat al departament de projectes artístics del Jeu de Paume, on ha comissariat nombrosos cicles de cinema entre el 2013 i el 2018 i l’exposició de vídeo –instal·lacions Omer Fast. Le present continue (2015). A Barcelona, ha comissariat recentment el programa de seminaris i projeccions La vida de les històries. El testimoni Filmat (2017) i els cicles de pel·lícules Revolució, je t’aime. Cinema i ruptures del 68 (2018) i Aquí i allà. Imatges d’una identitat diversa.

També ha format part de l’equip de concepció i coordinació dels debats de la primera edició de la Biennal de pensament Ciutat Oberta organitzats pel CCCB (2018) i de l’equip artístic de la primera edició de la Biennal d’Art contemporani del Maresme dedicada a l’artista Perejaume (2020). Ha publicat a diferents revistes especialitzades i ha estat col·laboradora del Cultura/s de La Vanguardia i del magazine del Jeu de Paume. El 2013 va rebre el Premi Internacional Memorial Walter Benjamin pel reconeixement del treball assagístic inèdit Usos i abusos de la imatge en l’univers audiovisual de la Shoah, publicat el 2015 per Publicacions de la Càtedra Walter Benjamin (Documenta Universitària).