Premsa

Mapping inspirat en Chomón a la façana de la Filmoteca

25/10/2021

La façana de la seu del Raval de la Filmoteca es transformarà amb la intervenció d’aquest reconegut estudi d’arts visuals, amb un mapatge d’imatges inspirat en l’univers Chomón. ‘Segundo de Chomón: El cinema de la fantasia’, reinterpretat per Hamill Industries, forma part de la programació de LLUM BCN Festival d’Arts Lumíniques 2021. L’acció tindrà lloc divedres 5, dissabte 6 i diumenge 7 de novembre, en sessions contínues de 19.00 a 22.30 h, a la plaça de Salvador Seguí.

Segundo de Chomón: El cinema de la fantasia, reinterpretat per Hamill Industries és un exercici de revisió en clau contemporània dels interessos i maneres de fer del cineasta pioner. La peça pren com a punt de partida alguns dels recursos visuals que millor representen l’estil de Chomón: l’interès per l’exploració de les arrels de la tècnica de filmació, el disseny i construcció d’eines pròpies per a desenvolupar els seus projectes, així com l’exploració d’efectes pràctics per a explicar i reforçar la narrativa del seu imaginari fantàstic.

Mapping Chomón

L’estudi audiovisual creatiu Hamill Industries barreja l’enginyeria física, el disseny d’il·luminació, la imatge en moviment i la programació visual per explorar noves maneres de representació de la llum i el so. El seu innovador llenguatge es basa en l’experimentació i la mescla de tècniques emergents i tradicionals, una aproximació amb moltes ressonàncies a l’univers de Segundo de Chomón. A partir de la recerca artística i tecnològica, Hamill Industries construeix els seus propis artefactes i invents per combinar efectes digitals i analògics de maneres completament inesperades. En aquesta peça, fan una immersió en les eines utilitzades per Chomón i les seves innovacions cinematogràfiques quant a color, efectes especials i animació i les rellegeixen amb el seu estil personal, posant de manifest l’efecte i el truc, l’estètica i la tècnica.

 

Hamill Industries

Hamill Industries

L’estudi d’arts visuals Hamill Industries està format pels artistes i realitzadors Pablo Barquín i Anna Diaz. El seu innovador llenguatge es basa en l'experimentació i la mescla de tècniques emergents i tradicionals. Se situen en la barreja de l'enginyeria física, el disseny d’il·luminació, la imatge en moviment i la programació visual per a explorar noves maneres de representació de la imatge, la llum i el so. El resultat de la seva pràctica ens aproxima a noves dimensions creatives, experiències visuals poètiques i divertides que mesclen la tecnologia digital i analògica amb l’artesania.

Hamill Industries ha desenvolupat el seu treball en diversos mitjans, com la publicitat, els vídeos musicals, les instal·lacions artístiques o la performance. Les seves peces han tingut reconeixement internacional i s’han publicat en mitjans com Motionographer, Deezen, The Creators Project, i han rebut premis com el GRAN LAUS 2020, Laus d’or 15’ i Starts Prize Award ‘16. Des de 2015 han participat en les gires de Floating Points creant els seus hipnòtics espectacles visuals. Han presentat els seus treballs a festivals  com ARS Electronica o Sónar i al museu The Barbican de Londres, i han treballat per a marques com Maserati, O2, Converse o Diesel.

Mapping Chomón

 

Amb la col·laboració de:

Ajuntament de Barcelona

         Damm Fundació