Premsa

Maddi Barber tanca l’edició 2022 de ‘Dies curts’

31/05/2022

La cineasta navarresa presentarà una sessió amb els seus curts i una conferència performativa concebuda conjuntament amb l’artista Mirari Echávarri. Les sessions de Maddi Barber formen part de les activitats del festival ZIP, la setmana de creació contemporània del Teatre Nacional de Catalunya.

El cicle Dies curts arriba aquest juny a la darrera tramesa de l’edició de 2022. La cineasta navarresa Maddi Barber n’és la protagonista amb una doble proposta: l’habitual sessió de curts comentada per ella mateixa (dimarts 21 de juny) i una conferència performativa que realitzarà conjuntament amb Mirari Echávarri (divendres 17 de juny). Aquestes propostes formen part de les activitats del festival ZIP, setmana de creació contemporània que organitza el TNC i que explora nous formats escènics, amb l’ecologia en totes les seves accepcions com a fil conductor en aquesta primera edició.

 

Maddi Barber

Pamplona, 1988. Cineasta i investigadora, es llicencia en Comunicació Audiovisual i realitza un màster en Antropologia Visual a la Universitat de Manchester. Els seus treballs s’han pogut veure a festivals com Visions du Réel, San Sebastián (Zabaltegi), Curtocircuito, Zinebi, Alcances, Ji.hlava, Porto Post Doc i Las Palmas, entre d’altres. Entre el 2018 i el 2019 realitza un díptic format per un curtmetratge i un migmetratge (592 metros goiti i Urpean Lurra) sobre l’efecte del pantà d’Itoiz al territori de la Vall d’Arce a Navarra. El 2019 guanya el projecte X-FILMS del festival Punto de Vista amb què realitza el curtmetratge Gorria, premiat en festivals com la Documenta de Madrid. El 2019 crea la productora Pirenaika, amb la qual ha produït els seus propis treballs i curtmetratges d’altres cineastes.

Dies curts - Maddi Barber