L'exposició 'Prop de Hollywood' aterra a Cervera, la Capital de la Cultura Catalana 2019

18/09/2019

'Prop de Hollywood', una producció de la Filmoteca de Catalunya comissariada per Esteve Riambau, s'inaugurarà el 19 de setembre a les 19.00h a la Farinera de Cervera en el marc d'activitats de la capitalitat de la cultura catalana de la ciutat segarrenca.

Els germans Claudi i Frederic Gómez Grau van abocar la seva mirada fotogràfica al Hollywood que va aterrar prop de la seva Cervera natal a partir dels anys seixanta. Amb les seves càmeres, van immortalitzar els rodatges de Doctor Zhivago, Lawrence d’Aràbia, Patton o les superproduccions de Samuel Bronston amb espectaculars fotografies de plató que han estat donades per la seva família a la Filmoteca de Catalunya.

Més de 6.000 fotografies de rodatges de produccions internacionals i espanyoles que s’estan catalogant i digitalitzant, una mostra ben representativa de les quals són presents en aquesta exposició.

La mostra està dividida en sis àmbits i se centra en deu superproduccions nord-americanes rodades en escenaris espanyols: els films històrics produïts per Samuel Bronston Rei de reis, 55 dies a Pequín, El Cid, La caiguda de l’Imperi romà i El fabulós món del circ; les dues epopeies de David Lean Lawrence d’Aràbia i Doctor Zhivago; la comèdia de George Cukor Travels with my Aunt; el biopic dirigit per Franklin Schaffner Patton, i el western de Richard Sarafian Man in the Wilderness.

Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau s'inaugurarà el dia 19 de setembre i es podrà veure fins al 24 de novembre a la Farinera de Cervera en els següents horaris: divendres de 17 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h. L'exposició forma part de l'agenda d'activitats de Cervera, capital de la cultura catalana 2019.

Frederic Gómez Grau i Geraldine Chaplin

 

Imatges

Prop de Hollywood_ Cervera

Prop de Hollywood_ Cervera_2

Prop de Hollywood_ Cervera_3

Prop de Hollywood_ Cervera_4