Premsa

L'exposició de fotografies de Marilyn Monroe tanca amb gairebé 8.000 visitants

Foto Marilyn Monroe by Milton H. Greene

22/02/2021

‘Marilyn Monroe by Milton H. Greene. The 50 sessions’ va tancar ahir les portes amb un total de 7.961 visitants des de la seva inauguració el 17 de desembre passat. El relleu a la sala d’exposicions el prendrà a partir del 18 de març ‘Les claus de la foto fixa. Cinema espanyol anys 40’, realitzada amb els fons de “Reproducciones Sabaté” que es conserven a la Filmoteca.

L’exposició Marilyn Monroe by Milton H. Greene. The 50 sessions ha tingut un total de 7.961 visitants des que es va inaugurar el 17 de desembre passat i fins ahir 24 de febrer, quan va tancar les portes a la sala d’exposicions de la Filmoteca de Catalunya.

En 10 setmanes d’exhibició ha tingut una mitjana de més de 130 assistents diaris, i en moltes de les franges horàries, amb l’aforament limitat a causa de les restriccions per la pandèmia, s’han exhaurit les reserves per internet.

La mostra encapçala la llista de les més visitades a la Filmoteca, seguida de: Terry O’Neill. El rostre de les llegendes (3.730 visitants), David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini (3.197), Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau (2.224) i Jeff Bridges: Lebowski i altres grans instantànies (2.200).

L’exposició Marilyn Monroe by Milton H. Greene. The 50 sessions ha estat produïda per la Filmoteca de Catalunya en col·laboració amb els arxius The Archives, LLC, que custodien el material exclusiu de l’actriu, i la selecció del material ha estat a cura del fill de Milton H. Greene, Joshua, també fotògraf. El comissariat ha anat a càrrec de Cristina Carrillo de Albornoz. Les fotografies de l’exposició han estat impreses en paper Baryta d’exposició de belles arts Innova amb una impressora de tinta pigmentada Canon Pro 4000/6000.

A partir del 15 de març l’exposició inicia a Pozuelo de Alarcón una gira que l’ha de portar fins al proper mes de desembre per diversos centres culturals de la Comunitat de Madrid.

 

Propera exposició:
‘Les claus de la foto fixa. Cinema espanyol anys 40’

Cartell exposició foto fixa

La tècnica de la foto fixa en el cinema espanyol va viure una època daurada en la dècada dels 40 del segle passat, amb una cura especial en la composició i la il·luminació. Sovint aquestes instantànies eren planificades independentment de la filmació cinematogràfica, i per tant no es limitaven a congelar el rodatge i fixar un moment, sinó que tenien un llenguatge propi, de vegades amb referències pictòriques.

La mostra, comissariada per Miquel Àngel Pintanel, il·lustra aquesta tècnica a partir dels fons del laboratori industrial “Reproducciones Sabaté”, conservats al Centre de documentació de la Filmoteca.

Les claus de la foto fixa. Cinema espanyol anys 40
Del 18 de març al 13 de juny de 2021

Horari: de dimarts a divendres, de 10.00 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h; dissabte i diumenge, de 16.00 a 21.00 h

Entrada gratuïta