Premsa

L’artista multidisciplinari libanès Rabih Mroué presenta tres sessions en el marc del Grec

Rabih Mroué

01/06/2023

El Festival d’estiu de Barcelona dedica un focus a Mroué, amb activitats que també es desenvoluparan al Teatre Lliure, el Macba i la Fabra i Coats. A la Filmoteca es podrà veure una conferència performativa, una selecció dels seus curts i un film protagonitzat per ell al costat de Cathérine Deneuve. L’obra de l’actor, dramaturg i artista visual està marcada per les vivències personals de la guerra i es caracteritza per difuminar la frontera entre realitat i ficció.

En el marc del Festival Grec 2023, la Filmoteca de Catalunya programa tres sessions que aborden diverses facetes del director teatral, dramaturg, assagista i artista visual Rabih Mroué. El programa s’amplia amb altres accions al Teatre Lliure, al Macba i a la Fabra i Coats.

Rabih Mroué produeix els seus propis muntatges teatrals des dels anys noranta, unes obres sovint ambientades al Líban i que qüestionen la posició del públic, el paper de l’intèrpret i les formes que adopta la representació escènica. És autor de nombroses creacions amb la també artista libanesa Lina Saneh. La seva obra, considerada entre les més rellevants del Liban contemporani, està marcada per les vivències personals de la guerra.

A la Filmoteca oferirà la conferència-performance Make Me Stop Smoking (dimecres 12 de juliol 20.00 h, Sala Laya), una mostra del seu treball com a cineasta amb una sessió de curts sota el títol de Shooting Images (dijous 13 de juliol 19.00 h, Sala Laya, amb presentació del mateix Rabih Mroué i Pablo Martínez, comissari del focus dedicat a l’artista al Grec), i el film Je veux voir (Joana Hadjithomas, Khalil Joreige, 2008), on intervé com a actor al costat de Cathérine Deneuve, en una road movie per un territori en ruïnes després de la guerra, de Beirut al sud del Líban (dissabte 15 de juliol 18.00 h, Sala Chomón; dimarts 18 de juliol, 18.00 h, Sala Laya).

Je veux voir
Je veux voir

 

Amb la col·laboració de:

Festival Grec