Premsa

La nova FilmoXica! Ara amb cicles temàtics trimestrals

FilmoXica gen-feb-març 2022

12/12/2021

La programació anirà lligada a les quatre estacions, i inclourà sessions per a totes les edats, tallers, presentacions i concerts per fer especial l’experiència d’anar al cinema, i serà gratuïta per als titulars del carnet FilmoXica. El cicle d’aquest hivern, de gener a març de 2022, té com a tema “Contes, faules i poemes’, amb títols com ‘Matilda’, ‘Ernest et Célestine’ o ‘Peter Rabbit’.

Les tardes dels caps de setmana la Filmoteca es fa petita. O potser es fa gran? No ho sabem del tot, però el que tenim clar és que, quan hi entra el públic de la FilmoXica, les portes de les sales són màgiques i la foscor dona pas a un espai de colors, moviments i sons que ens porten a la més meravellosa de les aventures, la de viure el cinema.

Després de deu anys a la seu del Raval, la Filmoteca inicia una nova etapa en què es posa una atenció especial al públic familiar. L’oferta consisteix en convertir les sessions de programació familiar dels caps de setmana en cicles trimestrals que acompanyaran grans i petits al llarg de les quatre estacions. Tant si és hivern, primavera, estiu com tardor, cada tres mesos es proposarà un cicle amb cinema de tots els temps, de cultures i països diversos i relacionat amb moments i tradicions del calendari que ajudin el públic infantil a endinsar-se en el cinema i a comprendre’l en el seu vessant més artístic. Hi haurà sessions per a totes les edats, tallers, presentacions i concerts que faran de l’experiència d’anar al cinema quelcom especial.

La programació de 2022 s’enceta amb el cicle d’hivern, de gener a març: Contes, faules i poemes. Obrim un llibre, els ulls se’ns encenen amb els colors dels dibuixos i les paraules comencen a ballar al nostre voltant. Anar al cinema ha estat una de les maneres d’escoltar les històries més populars dels últims cent anys, i l’amor per les històries és comú a tota la humanitat. Sortirem de les pàgines dels llibres i de veus d’èpoques remotes per trobar-nos a la pantalla de la FilmoXica, que el més de gener inclou títols com Matilda, Ernest et Célestine, Peter Rabbit o La revolta dels contes.

Les sessions són dissabtes i diumenges a les 17.00 h, i l’entrada és gratuïta per als titulars del carnet FilmoXica.