Premsa

La Filmoteca reprèn les projeccions dimarts 24 de novembre

Foto Filmoteca

19/11/2020

La darrera setmana de novembre es podran veure, entre d’altres, la retrospectiva de la directora japonesa Kinuyo Tanaka, el festival de cinema africà Wallay! i les propostes per a tota la família d’El meu primer festival.

La Filmoteca de Catalunya reprèn les projeccions a les seves dues sales el proper dimarts 24 de novembre, després de la darrera aturada. Es recuperen les quatre sessions diàries amb horaris adaptats per fer-los compatibles amb la restricció de la mobilitat nocturna: a les 16.00 h, 16.30 h, 19.00 h i 19.30 h, i amb l’aforament limitat al 50% i seients assignats per respectar la distància de seguretat.

La Biblioteca del Cinema també tornarà a funcionar amb el 50% de l’aforament amb preferència qui hagi concertat cita prèvia a: bibliofilmoteca.cultura@gencat.cat.

Les sessions del programa Filmoteca per a les Escoles de Serveis Educatius també recuperen la seva activitat i aquelles que s'han vist afectades pel tancament seran reprogramades els properes mesos.

La darrera setmana de novembre es recuperen algunes de les projeccions suspeses els darrers dies. Entre d’altres es podran veure:

Retrospectiva Kinuyo Tanaka
Del 1953 al 1962 va ser l’única dona directora de cinema al Japó. Kinuyo Tanaka va signar sis drames genuïnament nipons, realitzats des d’un prisma innovadorament femení i protagonitzats per dones atrapades entre les obligacions socials i el sentiment. Tota una pionera, no només al Japó sinó també internacionalment, que ara podem reivindicar, gràcies a la col·laboració de la Japan Foundation i Casa Asia, en aquesta retrospectiva.

Festival de Cinema Africà de Barcelona Wallay!
La tercera edició d’aquesta mostra s’endinsa en el desert de Karoo, s’infiltra en els secrets d’un hammam algerià i troba una república governada per infants. La diversitat del continent africà arriba amb pel·lícules de Sud-àfrica, Kenya, Guinea Bissau i Algèria. Part de la programació del Wallay! es podrà veure a la Filmoteca.

El meu primer festival
Algunes de les propostes de la tretzena edició d'aquest festival internacional de cinema per a infants d’entre 2 i 12 anys també es podran veure en les sessions de la programació familiar.

Les sessions habituals dels cicles Per amor a les Arts i Aula de cinema completen l’oferta de la darrera setmana de novembre.

Fins aquest diumenge 22 de novembre també es pot visitar encara a la sala d’exposicions el projecte experimental dels artistes Valentina Alvarado Matos i Carlos Vásques Méndez I si veure era el foc, presentat en col·laboració amb el festival LOOP.

Ben aviat s’anunciarà la programació del mes de desembre, que també recuperarà alguns dels cicles ajornats, com el dedicat al director italià Pietro Marcello, que inclourà la preestrena del seu darrer film, Martin Eden, premiat a Venècia i Sevilla, o la retrospectiva dedicada a Robert Bresson en el marc de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, i presentarà altres de previstos com Cinema i jardí i el cicle i l’exposició fotogràfica dedicats a Marilyn Monroe.