La Filmoteca incorpora projeccions en 3-D a la seva oferta

Cave of Forgotten Dreams (Werner Herzog, 2010)

31/08/2018

Des d’aquest mes de setembre, la Filmoteca ofereix la possibilitat de gaudir de projeccions de pel·lícules en 3-D. La cabina ha estat equipada amb un sistema de projecció tridimensional que, mitjançant la utilització d’ulleres actives, permet gaudir plenament de la sensació de les imatges en tres dimensions.

La nova tecnologia entrarà en funcionament a partir de dimecres 5 de setembre, amb la projecció de 'Cave of Forgotten Dreams' de Werner Herzog

Des d’aquest mes de setembre, la Filmoteca ofereix la possibilitat de gaudir de projeccions de pel·lícules en 3-D. La cabina ha estat equipada amb un sistema de projecció tridimensional que, mitjançant la utilització d’ulleres actives, permet gaudir plenament de la sensació de les imatges en tres dimensions.

La incorporació d'aquest nou sistema té un precedent reeixit en la projecció, el març del 2016, del film Adieu au langage, de Jean-Luc Godard, en 3-D,, una sessió que va presentar el seu director de fotografia, Fabrice Aragno. 

Amb l'adopció definitiva del sistema originalment ideat per Aragno per a la Cinémathèque de Lausanne, les projeccions en 3-D seran un altre punt fort de l'oferta cinematogràfica de la Filmoteca. En concret, al llarg del mes de setembre es projectarem tres llargmetratges en aquest sistema.

Dimecres 5 de setembre a les 20.00 h (repetició diumenge 9 de setembre a les 19.00 h), a la Sala Chomón, tindrà lloc la primera projecció amb el nou sistema en 3-D, amb el documental de Werner Herzog La cueva de los sueños olvidados, rodat a la cova francesa de Chauvet, una galeria d’art natural amb les primeres pintures rupestres de la humanitat, de 32.000 anys d’antiguitat, descoberta el 1994. El film forma part del cicle El cinema explora a fons el seu passat, que s’emmarca en la 24a Reunió Anual de l’Associació Europea d’Arqueòlegs, coorganitzada per la Universitat de Barcelona.

L’oferta en 3-D continua aquest mes amb un clàssic que també va utilitzar aquesta tècnica en el seu rodatge. La retrospectiva que commemora el centenari del naixement de Rita Hayworth inclou Miss Sadie Thompson (divendres 7 de setembre 22.00 h; dijous 13 de setembre 17.00 h), un musical conegut entre nosaltres com La bella del Pacífico que adapta una novel·la de Somerset Maugham, i on Hayworth interpreta una artista d’un club nocturn, un paper que havien fet en versions anteriors Gloria Swanson i Joan Crawford.

Una tercera producció en 3-D ocuparà les nostres pantalles els dies 15 i 23 de setembre. En aquesta ocasió, el film escollit és Dial M For Murder / Crim perfecte, d'Alfred Hitchcock, un film en què brillen l'estil i el talent del cineasta. En contra de la voluntat de Hitchcock, la Warner va insistir a filmar Crim perfecte en 3-D, fet pel qual s’explica la prevalença de làmpades i altres objectes entre el públic i els espectadors. 

A aquesta primeres tres sessions s'afegiran, en els propers mesos, projeccions periòdiques en 3-D que permetran als espectadors gaudir de l'efecte de profunditat amb la qual es van idear els films projectats.