Premsa

Homenatge a Miguel Gallardo i presentació del nou catàleg de FilmoXarxa al Cineclub Vilafranca

10/05/2022

Dissabte 21 de maig a les 18.00 h, el Cineclub Vilafranca projectarà ‘María y yo’, un dels films del nou catàleg de FilmoXarxa. La sessió serà un homenatge al dibuixant Miguel Gallardo, recentment desaparegut, amb presentació i col·loqui de col·laboradors seus i experts en la seva obra.

La Filmoteca de Catalunya i la Federació Catalana de Cineclubs ofereixen dissabte 21 de maig a les 18.00 h una sessió especial al Cineclub Vilafranca en el marc de la programació de FilmoXarxa, el projecte de la Filmoteca que arriba a 26 cineclubs de tot Catalunya.

La sessió serà un homenatge al dibuixant i historietista Miguel Gallardo, recentment desaparegut, amb la projecció de María y yo (Félix Fernández de Castro, 2010), adaptació del còmic homònim de Gallardo sobre la seva relació amb la seva filla autista. El film forma part del nou catàleg de FilmoXarxa, que ofereix una trentena de títols de cinema internacional contemporani inèdit aquí, cinema català recent i Bàsics del cinema català procedents de l’arxiu de la Filmoteca.

 

Homenatge a Miguel Gallardo

Participaran en la presentació el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau i la coordinadora de la Federació Catalana de Cineclubs, Olga Iglesias. La presentació i el col·loqui de María y yo comptarà amb col·laboradors de Miguel Gallardo i experts en la seva obra: Roser Messa, historiadora de l’art i comissària de l’exposició d’homenatge a Miguel Gallardo al darrer Saló del Còmic de Barcelona, Sílvia Valls, col·laboradora i Jaume Vidal, periodista expert en còmic, membre de la Comissió del Còmic de la Generalitat de Catalunya.

 

Logo FilmoXarxa

El catàleg de FilmoXarxa té com a objectiu fer accessible arreu de la geografia catalana un seguit de pel·lícules subtitulades al català que han tingut poca visibilitat als circuits habituals de distribució comercial. Aquest 2022 s’hi han incorporat 9 títols internacionals inèdits, 2 documentals catalans, 3 pel·lícules de distribució recent a Catalunya i Le plaisir, de Max Ophüls, un clàssic ineludible per (re)descobrir a la gran pantalla, que juntament amb els Bàsics de la col·lecció de l’arxiu de la Filmoteca ,completen un catàleg d’una trentena de films que es posen a disposició dels 26 cineclubs adherits d’arreu de Catalunya adherits actualment.

La selecció dels films, fruit de la col·laboració entre diferents entitats que treballen per la divulgació del cinema al nostre territori, posa de manifest la riquesa del llenguatge cinematogràfic actual i ens apropa a estètiques, temàtiques i realitats socials diverses i canviants: naturalesa, erotisme, fantasia, migració, treball o cinefília són alguns dels motius del catàleg actual, que també proposa alguns títols representatius de l’arxiu de la Filmoteca de Catalunya per continuar gaudint del patrimoni cinematogràfic català, des dels seus orígens i fins avui.

Des que es va posar en marxa al novembre de 2018, s’han fet 199 sessions de FilmoXarxa arreu de Catalunya, que han aplegat un total de 7.285 espectadors.

 

Postal sessió FilmoXarxa Vilafranca - Homenatge a Miguel Gallardo

 

Amb la col·laboració de:

Logo Federació Catalana de Cineclubs

Logo Cineclub Vilafranca