Premsa

Homenatge al projeccionista de la Filmoteca Antonio García

20/04/2023

L’Antonio García s’acaba de jubilar després de més de quatre dècades com a projeccionista a la Filmoteca en totes les seves seus. Com a acte d’agraïment i homenatge, ell serà el protagonista de la sessió de dijous 11 de maig a les 17.00 h a la Sala Chomón, en què farà la darrera projecció en 35mm: ‘My Darling Clementine’ de John Ford.

L’Antonio García és el projeccionista més antic de la Filmoteca de Catalunya i s’acaba de jubilar. Va entrar en contacte amb aquest món per tradició familiar des dels 14 anys i s’hi dedica professionalment des dels 18, després d’una formació autodidacta. Ha estat projeccionista de la Filmoteca des que es va crear la Filmoteca de Catalunya fa més de 40 anys i ha passat per totes les seus (plaça Pedró, Travessera de Gràcia, Aquitania i ara al Raval), i ha anat veient l’evolució del cel·luloide analògic al digital dominant actualment.

Dijous 11 de maig, a les 17.00 h a la Sala Chomón, prendrà la paraula per compartir records i anècdotes abans d’acomiadar-se del seu ofici fent la darrera projecció. Per a l’ocasió ell mateix ha triat la pel·lícula que projectarà, un dels clàssics d’un dels seus directors de referència, John Ford: My Darling Clementine (Pasión de los fuertes, 1947). I serà una projecció en 35mm, per descomptat.

L’Antonio García va compartir els records i els secrets del seu ofici en una conversa amb la Marta Armengou, realitzadora del podcast de la Filmoteca Viatge a Júpiter.