Premsa

Els millors films de 2021

Destello bravío

29/03/2022

La selecció dels títols més destacats de l’any passat ha estat elaborada a partir d’una consulta a crítics i periodistes cinematogràfics. El cicle inclou sis llargmetratges inèdits als cinemes comercials que s’han pogut veure en festivals o en plataformes televisives.

Arriba un cop més un dels cicles més esperats i ben rebuts de l’any. Crítics i periodistes cinematogràfics consultats per la Filmoteca han elaborat la llista dels films del darrer any que han apreciat com els més interessants. A més de les produccions que s’han vist a les pantalles comercials, la selecció d’enguany també inclou llargmetratges que s’han pogut veure en festivals o en plataformes televisives. Nanni Moretti, Céline Sciamma, Pedro Almodóvar, Jonás Trueba, Kelly Reichardt, Leos Carax, Ryûsuke Hamaguchi, Paul Schrader o Ainoha Rodríguez, que el dia 21 d'abril presentarà la seva pel·lícula Destello bravío, són presents en la tria, que també ocuparà la programació del mes de maig.

Madres paralelas
Madres paralelas

A més de les obres estrenades a les sales comercials de l’estat, la selecció d’enguany inclourà, el proper mes de maig, una tria de sis títols inèdits que no s’han pogut veure en aquestes pantalles, descobriments avalats per les nostres col·laboradores i col·laboradors. És el cas del documental ucraïnès de Serguei Loznitsa Babi Yar. Context, sobre la massacre de 1941 als afores de Kíev, A Night of Knowing Nothing, de l’índia Payal Kapadia, premi al millor documental a la Quinzena dels Realitzadors de Cannes, Petite Solange, d’Axelle Ropert o Haruharasan no uta, del japonèz Kyoshi Sugita.

La programació continuarà el mes de maig amb els títols següents: La ruleta de la fortuna y de la fantasía, de Ryûsuke Hamaguchi; El contador de cartas, de Paul Schrader; Espíritu sagrado, de Chema García Ibarra, Babi Yar. Context, de Serguei Loznitsa; A Night of Knowing Nothing, de Payal Kapadia; Outside Noise, de Ted Fendt; Petite Solange, d’Axelle Ropert; Haruharasan no uta, de Kyoshi Sugita i Charm Circle, de Nira Burstein.

Petite maman
Petite maman