Premsa

Els millor films de 2021 - Inèdits

Outside Noise

09/05/2022

El cicle inclou sis llargmetratges inèdits als cinemes comercials que s’han pogut veure en festivals o en plataformes televisives. Fins al 8 de maig, el cicle que recull les preferències de la crítica del darrer any ha aplegat 3.157 espectadors, amb una mitjana de 113 per sessió.

Crítics i periodistes cinematogràfics consultats per la Filmoteca han elaborat la llista dels films del darrer any que han apreciat més. Fins al 8 de maig, el cicle ha programat 28 sessions, amb obres de Nanni Moretti, Céline Sciamma, Pedro Almodóvar, Jonás Trueba, Kelly Reichardt, Leos Carax, Ryûsuke Hamaguchi, Paul Schrader o Ainoha Rodríguez que han atret 3.157 espectadors, amb una mitjana d’assistència per sessió de 113.

A més de les obres estrenades a les sales comercials de l’estat, la selecció d’enguany inclou aquest mes de maig una tria de sis títols inèdits que no s’han pogut veure al cinema, descobriments avalats per les col·laboradores i col·laboradors de la Filmoteca en l’elaboració de la llista del més destacat de 2021.

Babi Yar. Context
Babi Yar. Context

Aquesta selecció d’inèdits inclou el documental ucraïnès de Serguei Loznitsa Babi Yar. Context, sobre la massacre de 1941 als afores de Kíev; A Night of Knowing Nothing, de l’índia Payal Kapadia, premi al millor documental a la Quinzena dels Realitzadors de Cannes; Petite Solange, d’Axelle Ropert, presentada al Festival de Locarno i al D’A Film Festival; Haruharasan no uta, del japonès Kyoshi Sugita, que es va veure a la secció Zabaltegui del Festival de Sant Sebastià; Outside Noise, de Ted Fendt, vista al Festival de Sevilla i comparada amb el cinema d’Eric Rohmer, Whit Stillman i Hong Sang-soo, i Charm Circle, de Nira Burstein, guanyadora del Premi del Públic del DocFest de Sheffield. 

A Night of Knowing Nothing
A Night of Knowing Nothing