Premsa

El taller ‘Vivim el Barri’ presenta els tres curts creats per una vintena de joves al barri del Raval

Vivim el barri 2023

01/07/2023

Divendres 28 de juliol a les 12.00 h a la Sala Chomón es farà la presentació dels curtmetratges resultants del taller de creació i reflexió cinematogràfica en una sessió oberta al públic i gratuïta presentada pels i les joves creadores. Del 19 al 26 de juliol un grup de joves participen al taller al Raval, organitzat per la Filmoteca de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació Tot Raval i dinamitzat per la Cooperativa la Selva.

Per tercer any consecutiu, la Filmoteca de Catalunya ha organitzat el Taller d’experimentació cinematogràfica Vivim el barri, adreçat a joves de 16 a 25 anys del barri del Raval de Barcelona o a persones vinculades a associacions i espais del barri. El taller es desenvolupa durant una setmana, del 19 al 26 de juliol de 2023, impulsat pels serveis educatius de la Filmoteca en el marc de #RavalEstiuEducatiu, i compta amb la dinamització de la cooperativa La Selva.

Vivim el barri 2023

El curs es realitza entre el Santa Mònica i la Filmoteca de Catalunya i compta amb la participació d’entitats, instituts públics i col·lectius del barri del Raval de Barcelona: la Fundació Tot Raval, la Fundació Arrels, el CAP Raval Nord, La Perla29, Raval Rebel i el restaurant La Monroe, entre d’altres.

Els vuit dies del taller els i les joves participants viuen el procés de creació d’un curtmetratge documental, en què reflecteixen les seves visions del barri del Raval de Barcelona. Treballen tots els processos de l’elaboració d’una pel·lícula: guió, localitzacions, rodatge, muntatge, creació de la banda sonora, amb l’acompanyament de diverses cineastes.

Enguany han rebut la visita de: el Col·lectiu 1080 (Lola Blàzquez Clavo, Renan Camilo Gomes, Marcela Jacarilla Jordà, Mònica Rovira i Adrià Guardiola i Rius), Enric Ribes i Juan Soto. Un cop finalitzats els rodatges, el grup també coneixerà la tasca de composició de la banda sonora de la mà del músic beGun.

Vivim el barri 2023

El resultat de l’activitat són tres curtmetratges que es podran veure a la Filmoteca en una sessió especial i oberta al públic el divendres 28 de juliol a les 12.00 h a la Sala Chomón.

#RavalEstiuEducatiu