El públic respon a la reobertura de les sales de la Filmoteca

07/07/2020

1.822 espectadors han assistit a les sales Chomón i Laya des de la recuperació de les projeccions el 26 de juny passat. La mitjana per sessió s’ha situat en 65 espectadors, per sobre de l’habitual tenint en compte la reducció a la meitat de l’aforament disponible

Des que el 26 de juny passat es van reprendre les projeccions a la Filmoteca de Catalunya, un total de 1.822 espectadors han visitat les dues sales, Chomón i Laya. Les 28 sessions programades fins diumenge 5 de juliol han registrat una assistència mitjana de 65 espectadors. El nombre és destacable tenint en compte que l’oferta ha passat de 27 sessions setmanals a només 18 i que en aquests moments l’aforament disponible s’ha reduït a la meitat per les mesures de seguretat imposades pel desconfinament: 180 localitats a la Sala Chomón i 90 a la Sala Laya. La mitjana habitual a la Filmoteca per sessió, amb l’aformanet complet, se situa al voltant dels 100 espectadors. 

Cal destacar que cinc sessions pràcticament van exhaurir les entrades: Do the Right Thing, de Spike Lee, el dia de la represa, divendres 26 de juny; Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution, de Jean-Luc Godard, dissabte 30 de juny; Pierrot le fou, de Jean-Luc Godard, dimecres 1 i divendres 3 de juliol, i Yi Yi, del taiwanès Edward Yang, dissabte 4 de juliol. 

Tres sessions diàries fins a final d’agost

Fins a final del mes d’agost, la Filmoteca oferirà tres sessions diàries (a les 16.30, 19.00 i 20.00 h), adaptades a les mesures vigents: aforaments reduïts per facilitar la distància de seguretat, localitats numerades, prioritat a la venda en línia i reforç de la neteja i desinfecció dels espais entre sessió i sessió. La programació recupera alguns dels cicles que van quedar interromputs pel tancament imposat pel confinament, com la Carta blanca a Jaume Plensa, Els millors films de l’any 2019, Aula de cinema, així com homenatges pòstums a figures importants que han desaparegut recentment com Ivan Passer o José Luis Cuerda, el tràveling pel cinema asiàtic i les sessions familiars dels caps de setmana.

Del 16 al 30 de juliol es podrà veure la retrospectiva del cineasta mexicà Carlos Reygadas, programada en el marc del Grec Festival de Barcelona, i ja a l’agost la tercera temporada de la sèrie Twin Peaks: The Return, a la Sala Laya, acompanyarà els darrers dies de l’exposició David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini, que també ha tornat a obrir les portes després de l’aturada per l’estat d’alarma, prorrogada fins al 30 d’agost i amb horari ampliat: de dimarts a diumenge de 16 a 21 h, i de dimarts a divendres de 10 a 12 h. 

Abonaments prorrogats

Per compensar el temps d’aturada de l’activitat a la Filmoteca, es prorroga la validesa de tots els abonaments vigents en el moment de declaració de l’estat d’alarma, el 13 de març. Els abonaments de totes les modalitats i els carnets de la Biblioteca del cinema tindran quatre mesos més de validesa a partir de la data de la seva caducitat. Els Filmo10 d’aquest any, vàlids fins al 31 de desembre, es podran utilitzar fins al 31 de març de 2021. Els abonats d’Aula de cinema podran accedir a un Filmo10 per bescanviar-lo per a les sessions reprogramades o per a qualsevol sessió de la Filmoteca fins al 31 de març de 2021.