El programa Per Amor a les Arts 2017-2018 es tanca amb un nou augment de públic

Per Amor a les Arts 2017-2018

29/06/2018

Dimarts 26 de juny, la projecció de ‘Paula’, un biòpic de la pintora expressionista Paula Modersohn-Becker, va tancar la llista de 35 títols que han format part del programa ‘Per Amor a les Arts’ d’aquest curs 2017-2018.

Prop de 7.000 espectadors assisteixen a les 60 sessions programades

Dimarts 26 de juny, la projecció de ‘Paula’, un biòpic de la pintora expressionista Paula Modersohn-Becker, va tancar la llista de 35 títols que han format part del programa ‘Per Amor a les Arts’ d’aquest curs 2017-2018.

Un curs en què aquesta iniciativa coorganitzada amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya, i que compta amb la col·laboració de nou institucions culturals més, ha tornat a assolir grans xifres d’assistència d’espectadors, convalidant així l’èxit de les convocatòries anteriors del programa.

En total, les seixanta sessions de Per Amor a les Arts 2017-2018 –els films es repeteixen dos cops, tot i que només la primera projecció compta amb la presentació d’un expert– han reunit 6.842 espectadors, amb una mitjana de 114 espectadors per sessió (xifra que supera el volum total d’espectadors de l’any 2016-2017, de 6.689 espectadors per a 56 sessions). La xifra mitjana d’espectadors d’aquest curs és una mica més reduïda que la d’anys anteriors, per bé que també ha augmentat el nombre de sessions i la durada total del programa.


Una programació que creix any rere any
Per Amor a les Arts va néixer l’any 2012, quan la Filmoteca de Catalunya i el Museu Nacional d’Art de Catalunya van coordinar els seus esforços per bastir una programació de cinema que dialogués amb les disciplines artístiques presents al Museu. Aquell any, el programa, aleshores titulat Per Amor a l’Art, només va incloure 10 sessions, una xifra que el 2013 ja va pujar a 50 sessions i que ha anat augmentat progressivament fins a situar-se en les 60 sessions actuals. En paral·lel, el nombre d’espectadors per sessió del programa s’ha mantingut sempre per damunt de la mitjana de públic global de les sessions de la Filmoteca, assolint una punta màxima l’any 2013  de 197 espectadors per sessió.

'El espiritu de la colmena' (V. Erice, 1973) és un dels films programats a 'Per Amor a les Arts 2017-2018'El curs 2016-2017, després de quatre d’anys de funcionament, Per Amor a les Arts va rebre un nou impuls amb l’ampliació del nombre d’institucions i entitats culturals participants en la iniciativa. Aquell curs, es van incorporar a aquest programa que pretén fer dialogar el cinema i la resta de disciplines artístiques nou institucions (L’Auditori; la Fundació Mies van der Rohe; el Gran Teatre del Liceu; la Institució de les Lletres Catalanes; el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Servei de Biblioteques de la Generalitat, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya), que aporten presentadors experts que contextualitzen les pel·lícules d'acord a diferents temàtiques relacionades amb la disciplina artística que tractin.

L’èxit d’espectadors del programa de l’any 2017-2018 ha demostrat que la participació d’aquestes altres 9 institucions ha enriquit encara més la transversalitat de la proposta, propiciant la incorporació de públics interessats en aquestes altres disciplines artístiques.


Novetats del curs 2018-2019
El 2018-2019, que en aquests moments està en preparació, significa un nou salt qualitatiu del programa Per Amor a les Arts. S’ampliaran el nombre de títols i sessions i s’hi afegeixen dos col·laboradors més: la Fundació Joan Miró i el FAD (Foment de les Artas Decoratives). La suma d’aquests nous socis permetrà continuar creuar programacions amb el cinema com a eina de diàleg amb altres disciplines artístiques.