El cicle ‘Un tast d’Emirats’ ens acosta a un dels centres de producció cinematogràfica del món àrab

26/08/2019

El cicle ‘Un tast d’Emirats’ porta a la Filmoteca de Catalunya una mostra, petita però significativa, de la producció recent d’aquesta cinematografia desconeguda entre nosaltres

El cicle Un tast d’Emirats porta a la Filmoteca de Catalunya una mostra, petita però significativa, de la producció recent d’aquesta cinematografia emergent del món àrab, desconeguda entre nosaltres. La programació compta amb la col·laboració del Consolat General dels Emirats Àrabs Units a Barcelona.

Creat el 1971, els Emirats Àrabs Units és un dels països més joves del món i la seva cinematografia té a penes trenta anys. La indústria del sector s’impulsa definitivament al segle XXI, amb iniciatives com la creació de l’Abu Dhabi Film Festival i el Dubai Film Festival o la creació de la productora Image Nation Abu Dhabi, que han convertit aquestes dues ciutats en centres cinematogràfics de referència a l’Orient Mitjà.

Amb un ampli recorregut internacional, els tres films seleccionats prenen l’estil hollywoodià com a model narratiu i reflecteixen assumptes cabdals d’aquesta cinematografia com ara la relació dels habitants del país amb el desert o la importància de la família com un dels valors irrenunciables d’aquesta societat que ha experimentat un canvi radical en un temps rècord.