Premsa

El cicle ‘Amarcord Fellini’ tanca amb gairebé 10.000 espectadors

24/02/2020

La retrospectiva amb motiu del centenari del naixement del geni de Rímini ha aplegat un total de 9.781 espectadors, amb una mitjana de 157,8 per sessió. L’exposició ‘David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini’, que complementa la celebració del centenari, ha acollit fins ara prop de 1.400 visitants.

La retrospectiva Amarcord Fellini, un extens recorregut per l’obra d’un dels autors més importants que ha donat el cinema europeu, es va inaugurar el 7 de gener passat i es va cloure aquest divendres 21 de febrer. La retrospectiva ha comptat amb la col·laboració de la Cineteca Nazionale italiana, com a part de la celebració Fellini 100, promoguda pel Ministeri de Cultura Italià, i el consolat italià i l’Istituto Italiano di Cultura a Barcelona.

Les 62 sessions programades han tingut un total de 9.781 espectadors. La mitjana d’ocupació per sessió s’ha situat en 157,8 espectadors, i diverses pel·lícules han exhaurit les localitats en les seves projeccions, com La strada, La dolce vita, Roma o Amarcord.

Fellini vist per Lynch: l’exposició acumula ja prop de 1.400 visitants

L’exposició David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini, que es podrà veure fins al proper 31 de maig, es va inaugurar el 6 de febrer, i en només tres setmanes ja ha estat visitada per 1.384 persones.

La mostra inclou onze litografies creades per Lynch l’any 2018 al taller Item Éditions de París des de l’admiració a la figura de Federico Fellini i, més particularment, a un dels seus films més emblemàtics: 8 ½. Complementen l’exposició dotze dibuixos originals fets pel mateix Fellini i procedents de la Fellini Foundation for Cinema.

En la mostra es projecta el documental David Lynch: The Art of Life (Jon Nguyen, 2016), que també es podrà veure dissabte 7 de març a les 19.00 h a la Sala Laya.

David Lynch. Somnis: Homenatge a Fellini es pot visitar de dimarts a diumenge de 16.00 a 21.00 h. L’entrada és gratuïta i estarà oberta fins al proper 31 de maig.