El 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín a L'Alternativa

10/11/2019

El 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín coincideix amb 26a edició de l’Alternativa, el Festival Internacional de Cinema Independent de Barcelona, i és per això que el festival, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, ha programat una secció paral·lela amb films documentals que reflecteixen determinades realitats socials, polítiques i culturals prèvies i posteriors a la reunificació alemanya. Un recorregut que, a més, permet endinsar-se en Berlín, la ciutat mítica que va protagonitzar una època incomparable. La caiguda del mur és el símbol de la fi de la guerra freda i l'inici d'una nova organització mundial.

Per inaugurar el cicle, el documentalista alemany Thomas Heise vindrà a presentar, dimarts 12 de novembre a les 20.00 h a la Sala Chomón, el seu film Material (2009), fet de retalls quotidians de la vida a l'RDA des de finals dels anys vuitanta fins al 2008, en un fresc vivíssim sense suport narratiu que ajuda a entendre l'Alemanya contemporània.

La resta de films seleccionats per a la secció Mur de Berlín són: B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin (1979-1989), de Klaus Maeck, Jörg A. Hoppe i Heiko Lange; Berlin Babylon, d’Hubertus Siegert; Rabbit à la Berlin, de Bartosz Konopka; Something to Do with the Wall, de Ross McElwee i Marilyn Levine i Elektrokohle (Von Wegen), d’Uli M Schueppel.